Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Růžový říjen v plném proudu: Nemocnice AGEL Prostějov zve na setkání k prevenci rakoviny prsu

14.10.2024

Prostějov, 14. října 2024: Nemocnice AGEL Prostějov se i letos aktivně zapojuje do celosvětové kampaně Růžový říjen, jejímž cílem je zvýšit povědomí o prevenci a léčbě rakoviny prsu. V rámci této iniciativy nemocnice pořádá 16. října od 8.00 hodin do 13.00 hodin ve vestibulu budovy E setkání s vrchní sestrou oddělení klinické onkologie Bc. Martou Osladilovou, která veřejnosti přiblíží možnosti prevence a poradí, jak správně provádět samovyšetření prsu. Akce je určena pro všechny, kteří chtějí vědět více o prevenci a včasné diagnostice této závažné nemoci.

„Podpora této iniciativy je pro nás samozřejmostí. Chceme naše pacientky, ale i širokou veřejnost inspirovat k tomu, aby nepodceňovaly prevenci a nebály se navštívit lékaře. Naše nemocnice během celého října pořádá různé preventivní a osvětové akce, které pomohou veřejnosti lépe porozumět důležitosti pravidelných kontrol a včasné diagnózy,“ říká vrchní sestra klinické onkologie Nemocnice AGEL Prostějov Bc. Marta Osladilová.

Během celého října nemocnice nabízí sérii preventivních a osvětových aktivit zaměřených na prevenci rakoviny prsu, mezi které patří například nabídka informačních materiálů o samovyšetření prsu, konzultace s odborníky a osvětové přednášky. Akce 16. října je jedinečnou příležitostí setkat se s odborníky osobně a získat cenné informace přímo od nich.

Oddělení klinické onkologie Nemocnice AGEL Prostějov ročně přijme do péče přibližně 60 nových pacientek s diagnózou rakoviny prsu. Podle statistik však počet nových případů každým rokem mírně klesá. Tento pozitivní trend připisují odborníci právě vyšší účasti žen na pravidelných preventivních prohlídkách. „Na preventivní prohlídky k nám přichází stále více žen. Díky prevenci dokážeme nemoc odhalit včas a naše pacientky tak mají vyšší šance na úspěšnou léčbu,“ vysvětluje Bc. Marta Osladilová.

Rakovina prsu zůstává jedním z nejčastějších onkologických onemocnění u žen. V České republice je každý rok diagnostikována přibližně 7 000 ženám a každoročně jí podlehne přes 1700 žen. V onkologii platí, že čím časněji je nádorové onemocnění diagnostikováno, tím lepší jsou léčebné výsledky.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: