Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Fyzioterapeutka doporučuje: Ideální podporu nohám při sportu nabídnou vložky vytvořené na míru

17.7.2023

Prostějov, 14. července 2023: Každé chodidlo má svůj individuální tvar, který v kombinaci s ideální oporou a pohodlím v obuvi může zlepšovat i výkonnost. Pro sportovce napříč sportovními odvětvími je proto skvělou volbou bootfitting, který nabízí výrobu individuálně tvarovaných anatomických vložek do bot na základě komplexní diagnostiky chodidel. Tuto službu nabízí například i prostějovské AGEL Sport Clinic, a to dětem i dospělým.

„Důležitost chodidel a jejich pohodlí je často podceňována. Přitom jde o jeden z klíčových prvků ovlivňujících náš komfort i výkonnost. Profesionálním i rekreačním sportovcům individuálně tvarované vložky do obuvi vřele doporučuji, a to zejména u sportů, u kterých hraje kontakt chodidla s obuví rozhodující roli. Klienti určitě poznají rozdíl už po prvním vyzkoušení,“ radí Mgr. Marta Hrubá, fyzioterapeutka AGEL Sport Clinic, s tím, že anatomické vložky je možné vyrobit nejen na míru danému člověku, ale i na míru dané obuvi. Běžně proto na pracovišti vyrábějí vložky nejen do běžeckých bot, ale třeba i do lyžáků, bruslí nebo cyklistické obuvi.

Výrobě vložek předchází komplexní podologická prohlídka s diagnostikou poruch funkce nohy, která nejen zmapuje anatomii chodidel, ale celkově zhodnotí případné obtíže či asymetrie a umožní navrhnout vložky, které budou zamezovat dalšímu nevhodnému přetěžování. „Vyšetření nohou je nezbytným předpokladem pro přesné zhodnocení nejen pohybových obtíží souvisejících s chůzí, ale také při bolestech v zádech, například bederní, ale i krční páteře,“ vysvětluje Mgr. Hrubá.

Ačkoliv je bootfitting určen primárně sportovcům, dopřát si je může i kdokoliv jiný, kdo chce svým chodidlům a přeneseně celému pohybovému aparátu dopřát optimální podporu a komfort. „Vložky jsou vhodné do veškeré sportovní obuvi - od kopaček, sálovek, přes lyžáky, skialpy, až po cyklo tretry. Hodí se ale i pro běžné nošení do jakékoliv uzavřené obuvi a dokonce umíme vyrobit i ztenčené vložky například do dámských balerín,“ doplňuje fyzioterapeutka s tím, že cena za individuálně tvarované vložky je 1750 korun za první pár a 1150 korun za každý další.

Zájemci o individuálně tvarované vložky do bot se mohou obracet na prostějovské pracoviště AGEL Sport Clinic pomocí webu sportclinic.agel.cz, nebo telefonicky na čísle 601 328 867.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: