Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Hospitalizování v Nemocnici AGEL Prostějov o Velikonoce nepřijdou

6.4.2023

Blížící se Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky v roce, Nemocnice AGEL Prostějov ale funguje i ve svátečním čase na plné obrátky. Pobyt pacientům i práci personálu však ve sváteční čas zpříjemňuje řada milých drobností.

Na jednu z prvních narazí návštěvník prostějovské nemocnice hned při vstupu do vestibulu, kde je připravena výzdoba na motivy jara a velikonoční dekorace zdobí také dětské oddělení. Zde se o ni postarali přímo malí pacienti ve spolupráci s učitelkami zajišťujícími denní výuku.

„Tradice dodržujeme také v kuchyni nemocnice, kdy v rámci jídelníčku personál stravovacího provozu připravil na Zelený čtvrtek vepřové maso se špenátem. Velký pátek se také ponese v duchu tradic a strava bude v tento den bezmasá. Pro letošní rok jsme zvolili čočku na kyselo s vejcem a chlebem,“ upřesňuje vedoucí stravovacího provozu Nemocnice AGEL Prostějov Markéta Říhová. O Velikonočním pondělí pak pacienty potěší sváteční řízek s bramborovou kaší a malí pacienti z dětského oddělení nebudou ochuzeni ani o drobnou velikonoční nadílku.

Velikonoční svátky nepřináší výraznější výkyv v počtu hospitalizovaných pacientů. Pokud to však zdravotní stav pacientů dovoluje, snaží se jím zdravotníci vyjít vstříc a umožní jim strávit Velikonoce s nejbližšími v domácím prostředí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: