Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Přístrojovou lymfoterapii v Nemocnici AGEL Prostějov nabízí nový moderní přístroj

11.1.2023

Otoky při onkologickém onemocnění, ale i celulitidu, nadváhu, bolesti nohou při otocích nebo pocit unavených nohou mohou nově pacienti v Nemocnici AGEL Prostějov eliminovat pomocí moderního přístroje. Nemocnice obnovila vybavení kožního oddělení a pro přístrojovou terapii zakoupila moderní přístroj BTL-6000 Lymphastim Topline, který nabízí pokročilejší funkce a lepší cílení terapie přímo dle obtíží.

Nový přístroj budou v prostějovské nemocnici využívat pacienti s lymfedémem, tedy otokem kůže a především podkoží, který zvětšuje objem končetiny. Nejčastěji jde o pacienty s onkologickým onemocněním, pro které je tvorba lymfedémů typická.

„Hlavním fyzikálním pilířem terapie lymfedému a zároveň nejúčinnější volbou je manuální lymfodrenáž. Přístrojová lymfodrenáž je ale skvělá doplňková terapie léčby, spolu s trvalou kompresivní terapií pomocí bandáže končetin obvazy nebo aplikací kompresivních návleků,“ vysvětluje Iveta Krsková, vrchní sestra a lymfoterapeutka kožního oddělení Nemocnice AGEL Prostějov, s tím, že přístrojovou lymfodrenáž lze ale využít i z kosmetických důvodů, při celulitidě, hubnutí, nadváze, bolestech nohou s otoky, nebo pocitu unavených nohou.

Hlavní výhodou nově zakoupeného přístroje BTL-6000 Lymphastim Topline je možnost výběru programu, který terapii upraví cíleně se zaměřením například na syndrom těžkých nohou, prevenci varixů, úponové bolesti, regeneraci, posttraumatickou péči, postliposukční péči, lipedém, detoxikaci či léčbu celulitidy. Výhodou pro obsluhující personál je pak dotyková obrazovka.

„Přístroj pracuje na principu pneumatické komprese, jako tlaková terapie. Končetina je vložena do nafukovacího rukávu, který pak končetinu masíruje. Rukáv sestává ze série vzájemně nezávislých vzduchových komor, které jsou nafukovány v rámci předdefinovaného cyklu podle potřeb klienta,“ vysvětluje Iveta Krsková s tím, že nový přístroj by v Nemocnici AGEL Prostějov mohlo využít až 200 pacientů ročně. S žádankou od lékaře je terapie hrazená pojišťovnou, lze ji ale využít i v rámci služeb pro samoplátce.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: