Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Pracoviště patologie prostějovské nemocnice získalo nový kabát za téměř půl milionu korun

12.12.2022

Novým moderním nábytkem se nově může pyšnit oddělení patologie Nemocnice AGEL Prostějov. Za téměř půl milionu korun nemocnice pořídila nové skříně, šuplíkové kontejnery i stoly, které nejen zkrášlí oddělení, ale nabídnou i lepší pracovní podmínky laborantům. Obnovy se přitom pracoviště dočkalo po 38 letech, tedy poprvé od doby, kdy bylo uvedeno do provozu.

„Nové vybavení ocení především personál, který nábytek používá intenzivně během celého dne. Výhodou nového nábytku je především praktičnost systémů pro ukládání, estetičnost a moderní přehledné řešení, které práci zjednodušují a mnohdy i zrychlují. Nový nábytek se také snadno dezinfikuje a udržuje, což je při naší práci velmi podstatné,“ shrnuje hlavní výhody nové investice MUDr. Kateřina Prokešová, primářka oddělení patologie Nemocnice AGEL Prostějov.

Investice v hodnotě téměř půl milionu korun zahrnula obnovu nábytkového vybavení části pracoviště patologie, a to konkrétně v rozsahu obměny skříní, šuplíkových kontejnerů a stolů ve dvou laboratořích. Veškerý nábytek je přitom nově nejen esteticky příjemnější, ale především je vyroben z moderních materiálů, které jsou odolné, hygienické a praktické. „V následujícím roce doufáme v pokračování modernizace a tedy obměnu nábytku i v dalších dvou laboratořích. Věřím, že tato obnova potěší jak stávající, tak i potenciální budoucí zaměstnance z řad lékařů i laborantů,“ dodává primářka Prokešová a dodává, že ačkoliv většina lidí má patologii spjatu s pitvami zemřelých, pravdou je, že většinu času tráví zaměstnanci oddělení prováděním bioptických vyšetření tkání odňatých při zákrocích, rychlými peroperačními biopsiemi prováděnými v řádech desítek minut během operací, nebo cytologickými vyšetřeními, která spočívají ve vyšetření buněk získaných stěry.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: