Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Extra dávku vitamínů dodá zájemcům infuzní terapie v Nemocnice AGEL Prostějov

29.9.2022

Infuze vitamínů či minerálů pro lepší zdraví i dobrou fyzickou a psychickou kondici si mohou nově dopřát zájemci v Nemocnici AGEL Prostějov. Nemocnice reaguje na poptávku ze strany veřejnosti a nově otevírá ve svém areálu infuzní stacionář pro podpůrnou léčbu pomocí výživných infuzí. Ty jsou určeny pacientům s oslabeným organismem, s postcovidovým syndromem, ale třeba i lidem s chronickými záněty nebo se speciálními stravovacími návyky, jako jsou vegani či celiaci.

„Smyslem infuzní terapie je dodat organismu veškeré potřebné minerály, vitamíny či jiné prvky, které potřebuje pro optimální fungování. Terapie může být využita jako prevence, ale především ji vyhledávají lidé, kteří již pociťují oslabení organismu či imunity, procházejí nějakou léčbou, nebo mají nedostatek některých živin například v důsledku speciálního stravovacího režimu,“ vysvětluje MUDr. Jiří Kubačák, náměstek pro léčebně preventivní péči Nemocnice AGEL Prostějov.

Infuzní terapie probíhá prostřednictvím infuzí přímo do žíly a pomáhá například lidem s bolestivými stavy, migrénami, hučením v uších, bolestmi páteře, poruchami paměti či závratěmi. Zároveň je vhodná pro všechny, kteří jsou dlouhodobě vystavováni stresu či psychické zátěži, trpí opakovanými infekcemi, alergiemi, nebo postcovidovým syndromem. Roztoky pro infuzní terapii přitom mohou obsahovat jak minerály či vitaminózní preparáty, tak třeba i hydratační nebo jiné složky.

Nemocnice AGEL Prostějov nabízí konkrétně 6 druhů infuzní terapie, které jsou zaměřeny na posílení imunity, multivitaminovou podporu, regeneraci nervové tkáně, zejména pro vegetariány, vegany či celiaky, a také posílení organismu po prodělání onemocnění covid-19.

„Aplikace terapie probíhá pod dohledem zkušeného zdravotnického pracovníka v pohodlných křeslech. Délka terapie je přibližně 30 až 60 minut a ihned po jejím skončení může člověk pokračovat v jakékoliv činnosti bez omezení,“ doplňuje Jiří Kubačák.

Zájemci o infuzní terapii v Nemocnici AGEL Prostějov se mohou objednávat bez žádanky od lékaře telefonicky na čísle 582 315 488. Cena terapií je od 990 do 1990 korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: