Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Prostějovská porodnice opět otevírá dveře nastávajícím maminkám

15.9.2022

V Prostějově si budou moci nastávající maminky, tatínci i další blízké osoby opět prohlédnout prostory porodnice, seznámit se s porodními asistentkami, poslechnout si základní informace ohledně porodu, ale také se na cokoliv zeptat. Nemocnice AGEL Prostějov pořádá v úterý 20. září pro těhotné ženy a jejich doprovod tradiční podzimní Den otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení, a to od 14 do 17 hodin.

V rámci Dne otevřených dveří si budou moci nastávající rodiče prohlédnout veškeré prostory týkající se péče o těhotné a rodičky – tedy gynekologické ambulance, porodní sály, pokoje na oddělení šestinedělí i novorozenecké oddělení.

„Maminky se budou moci jednak všude porozhlédnout a seznámit se s prostředím, ale především se zde potkají se zkušenými porodními asistentkami, které jim povypráví vše o průběhu porodu, nabídnou jim užitečné rady například ohledně vhodného času pro příjezd do porodnice, prozradí, jaké jsou možnosti tišení bolesti, nebo co všechno si vzít s sebou do porodnice,“ prozrazuje Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov, s tím, že samozřejmostí bude i prostor na veškeré dotazy nastávajících maminek a tatínků.

„Tradiční Den otevřených dveří je oblíbenou akcí, která se rok od roku těší stále většímu zájmu, což je skvělá zpráva. Zájem nastávajících rodičů je důkazem toho, že chtějí být připraveni a aktivně se o příchod potomka na svět zajímají. Fakt, že díky prohlídkám maminky následně přicházejí do známého prostředí, pak přímo ovlivňuje psychickou pohodu v momentě, kdy přijde čas porodu,“ vysvětluje vrchní sestra.

Den otevřených dveří Gynekologicko-porodnického oddělení proběhne ve druhém patře pavilonu E Nemocnice AGEL Prostějov v úterý 20. září od 14 do 17 hodin a zájemci mohou přicházet kdykoliv v tomto časovém rozmezí i bez předchozí objednávky. Vstup na akci je zdarma.

V prostějovské porodnici přichází na svět každoročně více než 700 dětí. Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: