Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Artroskopické dny Prostějov proběhnou v kamionu v Nemocnici AGEL Prostějov

5.9.2022

Lékaři zaměřující se na rekonstrukční artroskopické operace se na začátku září sjedou do Prostějova na unikátní “Artroskopické dny Prostějov“ – vzdělávací akci určenou pro začínající i pokročilé ortopedy, která bude zahrnovat především praktický nácvik specializovaných zákroků. Ukázky operací kloubů přitom na lékaře budou čekat ve speciálně upraveném kamionu, ve kterém si vyzkoušejí nejmodernější operační techniky nejen na modelech, ale i na humánních preparátech.

„Akce bude probíhat v areálu Nemocnice AGEL Prostějov, a to ve školicí místnosti a ve speciálním kamionu "MOBILE SURGICAL SKILLS LAB“, který je vybaven mobilní laboratoří a dvěma operačními sály. Kamion bude přistaven do areálu nemocnice a právě zde bude probíhat praktický nácvik operací. Závěrečný den bude věnován živému přenosu zákroků z operačního sálu CZ Clinic Prostějov,“ prozrazuje MUDr. Leopold Hoferek, primář ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

Artroskopické dny v Prostějově probíhají od 5. do 9 září a nabídnou lékařům možnost nácviku rekonstrukčních operací a práce se speciálním instrumentariem na modelech, nácvik a procvičování těchto specializovaných zákroků na kadaverozních preparátech, tedy na částech těl určených k pitvě, nebo také on-line přenos z operačního sálu s možností interaktivní diskuse.

„Program bude pestrý a bude zaměřen hlavně na nácvik pokročilých rekonstrukčních operací ramenního a kolenního kloubu. Zdaleka přitom nepůjde jen o běžné zákroky typu stabilizace ramen nebo sešití menisku, ale naopak si účastníci budou moci vyzkoušet třeba i pokročilejší rekonstrukční zákroky a nově se rozvíjející nanoskopickou operační techniku. Skvělé přitom je, že budeme mít k dispozici právě i kadaverozní preparáty, které nabízejí neopakovatelnou možnost reálného nácviku těchto operačních metod,” hodnotí primář Hoferek.

Po covidovém období, během kterého byla podobná odborná školení omezena, jsou podle primáře Artroskopické dny Prostějov skvělou příležitostí pro všechny zájemce o kvalitní a moderní postupy v oblasti rekonstrukčních artroskopických operací. „V Nemocnici AGEL Prostějov máme výhodu v možnosti úzké a kvalitní spolupráce s nemocnicemi AGEL v Přerově a Šternberku, případně i s dalšími v rámci skupiny AGEL, kde si předáváme zkušenosti a nové poznatky. Přesto artroskopické dny nabídnou přidanou hodnotu a možnosti, které běžně nemáme,“ dodává primář s tím, že nápad na konání této odborné akce vzešel z iniciativy artroskopické sekce ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov a CZ Clinic Prostějov.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: