Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Během plodného půlroku přišlo na svět v Nemocnici AGEL Prostějov 341 dětí

7.7.2022

Šest plodných měsíců zaznamenala porodnice Nemocnice AGEL Prostějov. Od ledna do konce června pomohli zdravotníci na svět celkem 341 dětem. Nejplodnějším měsícem byl květen, kdy se narodilo 66 dětí, naopak nejméně dětí přišlo na svět v březnu, kdy jich bylo 48 dětí.

„Artem, Brian, Eliot, Jonáš, Mathias, Medard, Ori, Ronald, Bibiana, Evelína, Jasmína, Leontýna, Lolita, Marianne, Mia, Tea nebo Trinity. To jsou netradiční jména, která dávali rodiče svým dětem v prostějovské nemocnici během prvního pololetí letošního roku. Z hlediska pohlaví dominovali chlapci v počtu 189, novorozených, holčiček pak bylo 152,“ sdělila Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko - porodnického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

„I přes občasný výběr exotických jmen, rodiče svým dětem vybrali také tradiční česká jako Jakub, Šimon, Jan, Tobiáš, Matyáš, Štěpán, Adam, David, Jiří, Matěj, Tomáš, Eliška, Natálie, Viktorie, Adéla, Laura, Rozálie, Sofie, Tereza, Amálie, Aneta a Ema,“ upřesnila Bc. Věra Tisoňová. Vrchní sestra dodala, že v prvním pololetí přivedla na svět dvojčátka jen jedna maminka.

Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, termofor, nahřívací polštářky, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Maminky mohou využít aromaterapii a to jak inhalační, tak masážní nebo ženskou bylinnou napářku a bylinky do vany na první dobu porodní.

Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding s dotepáním pupečníku a přestřihnutí pupečníku otcem dítěte. Lze také využít bonding i po císařském řezu otcem dítěte, přítomnost otce dítěte na operačním sále při spinální anestezii. Porodnice má také zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: