Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Na pacienty v ohrožení života čekají v Nemocnici AGEL Prostějov nová pohodlná lůžka

17.3.2022

Pacienti s poruchou vědomí, imobilitou či kolapsem životních funkcí budou v Nemocnici AGEL Prostějov odpočívat ve větším pohodlí. Zdravotnické zařízení investovalo do obnovy lůžkového fondu a nově zakoupilo 26 resuscitačních lůžek pro pacienty v nejvážnějších stavech, 45 standardních lůžek a také šestici resuscitačních vozíků, které usnadní intenzivní péči o kriticky nemocné pacienty. Celková výše investice přesáhla částku 13 milionů korun.

Obnova a modernizace lůžkového fondu na interním, chirurgickém a ortopedickém oddělení, interní JIP, chirurgické JIP a ARO prostějovské nemocnice započala více než sedmdesáti novými lůžky. Jde konkrétně o resuscitační lůžka Multicare a standardní lůžka Eleganza disponující řadou moderních prvků zajišťujících lepší komfort pro zdravotnický personál i pacienty, a to zejména ty v nejtěžším zdravotním stavu.

„Resuscitační lůžka Multicare jsou určena pro oddělení ARO, chirurgickou JIP a JIP interních oborů. Zde jsou hospitalizováni pacienti ve vážných stavech, u kterých mnohdy dochází k selhávání základních životních funkcí. Často jde zároveň o pacienty imobilní, kteří potřebují intenzivnější servis ze strany zdravotníků,“ přibližuje MUDr. Jiří Ševčík, předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční, pod kterou prostějovská nemocnice spadá, s tím, že nová resuscitační lůžka péči o takovéto pacienty významně zjednodušují a také zlepšují.

Lůžka Multicare umožňují plně elektrické polohování pacientů, a to ve všech svých jednotlivých částech. Mimo to je také lůžko vybaveno integrovanou váhou a obsahuje i nejmodernější antidekubitní matraci, která chrání pacienta před proleženinami.

Skvělou vychytávkou je pak i automatický boční náklon, který umožňuje zdravotníkům nastavit intervaly a stupně náklonu a lůžko pak automaticky tyto polohy mění. „Tato funkce je nejen skvělou prevencí proti proleženinám, usnadňuje také léčbu některých plicních onemocnění a velmi ulevuje jak pacientovi, tak zdravotnickému personálu, kterému odpadá nutnost mechanicky a těžkopádně imobilní pacienty otáčet,“ vysvětluje MUDr. Ševčík.

Další novinkou určenou pro oddělení ARO, centrální operační sály a interní a chirurgickou JIP jsou pak resuscitační vozíky, které slouží k umístění rozličných pomůcek a léků, které zajištují intenzivní péči o kriticky nemocné pacienty. Výhoda resuscitačních vozíků spočívá ve zlepšení organizace práce na oddělení, kdy pomůcky a léky jsou zdravotníkům vždy ihned po ruc

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: