Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Na nastávající maminky čekají v Nemocnici AGEL Prostějov nová porodní lůžka

11.3.2022

Dvě nová porodní lůžka pro gynekologicko-porodnické oddělení pořídila aktuálně Nemocnice AGEL Prostějov. Sloužit budou maminkám při spontánních porodech a ročně by je mohlo využít více než 700 žen.

Nová porodnická lůžka AVE2 funkčně propojují individuální požadavky rodičky na komfort, bezpečí a pohodlí, s odbornými potřebami zdravotníků – navíc s důrazem na estetický a funkční design celého výrobku.

„V první době porodní poskytují lůžka potřebný komfort i podporu při rozličných úlevových polohách, ve druhé době porodní zase nabízejí možnost mnoha pohodlných i efektivních poloh k samotnému porodu,“ vysvětluje MUDr. Martin Balák, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov, s tím, že lůžka jsou vybavena širokou škálou příslušenství, které umožňuje právě variabilní polohování a tudíž i celou sérii poloh pro samotný porod.

„Lůžka AVE umožňují porod v pololeže s oporou o chodidla či lýtka, v leže na boku, ve vzpřímené poloze, v sedě s využitím hrazdy, v polosedě, v poloze na všech čtyřech i v polosedě s asistencí partnera,“ vyjmenovává MUDr. Balák s tím, že možnost volby porodní polohy je v současnosti jednou z priorit maminek a Nemocnice AGEL Prostějov jim v tomto ohledu ráda vychází vstříc.

Zdravotníci pak na lůžkách oceňují navíc i jednoduchou manipulovatelnost bez fyzické námahy, snadné a rychlé čištění bezešvého antibakteriálního povrchu i širokou variabilitu nastavení.

Investice do obměny porodních lůžek vyšla na více než milion korun, přičemž novými lůžky byly v Nemocnici AGEL Prostějov nahrazeny staré kusy, které v nemocnici sloužily téměř 20 let.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: