Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Dvojice nových přístrojů umožní kvalitnější vyšetření pacientů Nemocnice AGEL Prostějov

23.2.2022

Nový skiagrafický přístroj a pojízdný rentgen zakoupila pro své pacienty Nemocnice AGEL Prostějov. Záměrem investice je nabídnout pacientům co nejmodernější diagnostické výkony, a to pohodlně například i na pokojích. Investice do přístrojů přesáhla 8 milionů korun a sloužit bude pacientům napříč odděleními.

Prvním zakoupeným přístrojem je skiagrafický přístroj Ysio Max v ceně téměř 6 milionů korun. Diagnostický přístroj v nemocnici nahradí starší zařízení, které pacientům sloužilo přes 15 let.

„Skiagrafický přístroj poslouží pro vyšetření pacientů s obtížemi plic, srdce, břicha, ale i pohybového aparátu,“ vysvětluje MUDr. Martin Folprecht, primář radiodiagnostického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov s tím, že přístroj ročně poslouží tisícům pacientů napříč celou nemocnicí.

Hlavní výhodou nového skiagrafického přístroje Ysio Max je přitom plná automatizace při centrování vyšetřované oblasti, což průběh vyšetření značně urychluje. Zároveň nechybí ani vysoká kvalita pořizovaných snímků a nízká dávka záření pro pacienta.

Druhou novinkou v prostějovské nemocnici je pak přenosný rentgen Mobilett Elara Max v ceně 2,25 milionu korun, který zdravotníci ocení zejména při vyšetřování imobilních pacientů přímo u lůžka. I tento přístroj v nemocnici nahradil starší vybavení, oproti kterému nabízí například rychlejší náhledy na pořízené digitální snímky.

„Věřím, že investici do nových přístrojů uvítáme nejen my zdravotníci, ale především pacienti, kteří dostanou péči na úrovni nejmodernějších trendů - tedy vysoce kvalitní, ale zároveň rychlou a bezpečnou,“ uzavírá primář.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: