Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

K záchraně miminek pomohou v Nemocnici AGEL Prostějov nová lůžka

7.2.2022

Dvě nová moderní vyhřívaná lůžka v hodnotě přes 1,2 milionu korun slouží čerstvě narozeným miminkům v Nemocnici AGEL Prostějov. Určena jsou především pro poporodní adaptaci dětí, přičemž jejich výhodou je především schopnost zajistit pro miminko ideální podmínky – ať už jde o teplotu, osvětlení, nebo i komfort. V případě nutnosti jsou pak plně vybavena i pro případnou resuscitaci miminek, která je díky lůžkům efektivní a pohodlná pro děti i zdravotníky.

Nemocnice investovala konkrétně do pořízení vyhřívaných novorozeneckých lůžek Panda, která využijí zdravotníci na porodním a operačním sále u rizikových novorozenců. „Tato lůžka umí zajistit novorozenci optimální podmínky zahrnující termoregulaci či vhodné osvětlení a v případě nutnosti resuscitace zajišťují vhodný komfort jak miminku, tak i zdravotníkům,“ vysvětluje MUDr. Lenka Šigutová, primářka dětského oddělení Nemocnice AGEL Prostějov s tím, že tato nová, moderní výhřevná lůžka nahrazují stará používaná na porodním sále.

Lůžka Panda budou moci v nemocnici využít všechna miminka po porodu, ať už císařským řezem, nebo spontánně. Zejména jsou ale určena pro novorozence se zhoršenou poporodní adaptací či zdravotními obtížemi těsně po porodu.

„Přestože k těmto situacím dochází na našem pracovišti výjimečně, je dobré být připraveni například i na situace, kdy je nutné miminko po porodu resuscitovat. V těchto případech pak velmi oceníme lůžko Panda, které má v sobě zabudovaný resuscitační modul, kyslík, odsávačku a celou řadu dalších technologických vychytávek, které umožňují efektivní resuscitaci,“ vysvětluje MUDr. Šigutová.

V Nemocnici AGEL Prostějov přišlo v roce 2021 na svět celkem 740 dětí. Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Porodnice Nemocnice AGEL Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: