Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

K operacím kloubů poslouží v Nemocnici AGEL Prostějov nová artroskopická věž

29.12.2021

Kvalitnější zobrazení, přesnější operativa i modernější nástroje – to je jen část předností, jimiž disponuje nová artroskopická věž, kterou mají nově k dispozici zdravotníci Nemocnice AGEL Prostějov. Investice přišla nemocnici na téměř 2 miliony korun a sloužit bude všem pacientům ortopedicko-traumatologického oddělení.

„Nákup nové artroskopické věže jsme plánovali již delší čas, a nyní ji konečně máme k dispozici. Využijeme ji u širokého spektra miniinvazivních nitrokloubních operací,“ říká MUDr. Leopold Hoferek, primář ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov, s tím, že ročně by věž mohla posloužit až sedmi stům pacientů.

Mezi nejčastější artroskopické zákroky přitom v Nemocnici AGEL Prostějov patří operace kolenního menisku či předního zkříženého vazu kolene, operace ramenního kloubu, kyčelního kloubu, hlezna či zápěstí.

„V roce 2019, kdy ještě nebyla operativa omezena z důvodu pandemie, jsme provedli 682 artroskopických operací. A s podobným číslem počítáme i pro příští rok. Díky nové artroskopické věži od firmy Arthrex budou ale zákroky uvnitř kloubů pro zdravotníky daleko komfortnější. Nová věž má totiž kvalitnější rozlišení monitorů, umožňuje přesnější operativu a disponuje i dokonalejšími nástroji,“ upřesňuje primář Hoferek. Pro pacienty tento pokrok znamená přesnější zákroky s kratší dobou rekonvalescence i vyšší bezpečností.

Nová artroskopická věž v hodnotě 1,9 milionu korun přitom v nemocnici nahradí starší model, který již nevyhovoval potřebám zdravotníků.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: