Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Zrak pacientů prověřuje v Nemocnici AGEL Prostějov nový ultrazvuk i laser

15.10.2021

Dvojice nových ultrazvuků v hodnotě přes milion korun již slouží pacientům očního oddělení Nemocnice AGEL Prostějov. Lidé s obtížemi zraku se tak mohou těšit z rychlejší i přesnější diagnostiky, a navíc také z nových zákroků, které doposud nemocnice nenabízela.

Oční ultrazvuk technologie DGH Scanmate Flex a YAG laser technologie Ultra Q Reflex v hodnotě 1,2 milionu korun, které nově získalo oční oddělení Nemocnice AGEL Prostějov, nahradí starší přístroje, které již plně neodpovídaly moderním trendům a možnostem medicíny. Díky dvojice nových přístrojů budou nově zdravotníci moci provádět stávající diagnostické i léčebné zákroky rychleji i přesněji, a navíc rozšíří jejich nabídku i o novinky.

„Díky novému laseru se rozšíří spektrum péče o ošetřování sklivcových zákalů, takzvanou vitreolýzu. Tyto zákaly mnohým pacientům ztrpčují život tím, že jim překáží v zorném poli a způsobují vidění takzvaných poletujících mušek či jiných obrazců, říká MUDr. Jakub Kopal, primář očního oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

Další významné benefity pak přinese pacientům nový ultrazvuk. Ten je kompaktní, umožňuje umístění na různé plochy a navíc disponuje implementovaným moderním biometrem. „Tento biometr nahradí náš původní starý biometr, který se dnes používá již jen na výrazně zakalené čočky před operací šedého zákalu. Nový biometr umožní přesnější vypočítání hodnot nitrooční čočky před operací a tím i následně lepší vidění u pacienta po operaci výrazně zkalené čočky, dodává MUDr. Kopal.

Nové přístroje ročně poslouží až 14 tisícům pacientů očního oddělení Nemocnice AGEL Prostějov a budou k dispozici i během přibližně 700 operačních zákroků, které zdejší zdravotníci každý rok provedou.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: