Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Prostějov jsou na pacienty s koronavirem připraveni

7.10.2021

Nové rozvody kyslíku přímo na pokoje pacientů, obnova přístrojové techniky pro umělou plicní ventilaci i plán restrukturalizace personálu – to je jen část opatření, která v uplynulých týdnech zavedla Nemocnice AGEL Prostějov s cílem zajistit co nejkvalitnější péči o pacienty s koronavirem. Aktuálně je tak nemocnice připravena nejen zvládnout případný příliv pacientů, ale zároveň jim nabídnout nejlepší možnou péči a řešení jejich obtíží

„V uplynulých dnech jsme dokončili rekonstrukci infekčního oddělení a nově máme nainstalovány rozvody kyslíku na všech pokojích. Zároveň probíhají stavební práce na výměně velkokapacitního zásobníku kyslíku, který nově bude dvojnásobně velký,“ prozrazuje MUDr. Martin Pomajbík, MBA, primář ARO Nemocnice AGEL Prostějov s tím, že tuto investici ocení zejména právě pacienti s koronavirem či jinými dechovými obtížemi.

Pacientů s koronavirem přitom nemocnice za celou dobu pandemie hospitalizovala téměř 1300, kdy v době největšího náporu bylo v nemocnici najednou i 130 pacientů s tímto onemocněním, a to v různě závažném stavu.

„Pacientům s koronavirem u nás nabízíme komplexní péči, od základního vyšetření ve smyslu diagnostiky covidu-19, laboratorního vyšetření krve, mikrobiologického vyšetření či radiodiagnostických technik, přes podávání léků na zmírnění průběhu onemocnění, inhalační terapii, až po postcovidovou péči v ambulancích jako je plicní či rehabilitační,“ vyjmenovává primář Pomajbík.

Aktuálně jsou v Nemocnici AGEL Prostějov s koronavirem hospitalizovány jen jednotky pacientů. Pokud by jejich počty ale významněji rostly, je nemocnice připravena restrukturalizovat personál oddělení ARO, chirurgické JIP a anestezie tak, aby byla péče o tyto pacienty zajištěna v maximálním rozsahu. Primář Pomajbík ovšem věří, že situace již nebude tolik dramatická, jako v minulosti. „Naše očkovací centrum ke konci září přeočkovalo přes 63 procent populace okresu Prostějov, z toho osoby nad 60 let tvoří téměř 80 procent. Proto doufám, že by se již neměla opakovat situace z konce loňského a kraje letošního roku,“ uzavírá primář.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: