Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Podpora kojení je v Nemocnici AGEL Prostějov prioritou

2.8.2024

Prostějov, 2. srpna 2024: Nemocnice AGEL Prostějov se tradičně připojila ke Světovému týdnu kojení, který probíhá od 1. do 7. srpna 2024. Tento týden je příležitostí připomenout si důležitost kojení pro zdraví a pohodu jak maminek, tak novorozenců.

Mateřské mléko je nenahraditelným zdrojem výživy pro zdravý růst a vývoj dítěte. Obsahuje všechny potřebné živiny v ideálním poměru, což zajišťuje optimální podporu imunitního systému a snižuje riziko cukrovky, alergií, obezity a infekcí. Laktační poradkyně v Nemocnici AGEL Prostějov pomáhají maminkám, aby kojení od prvních chvil po narození dítěte probíhalo bez problémů.

Kojení může být nádhernou součástí rodičovství, ale občas se mohou objevit i nečekané výzvy. Proto máme v Nemocnici AGEL Prostějov certifikované laktační poradkyně, které jsou připraveny maminkám v nesnadných chvílích pomoci. Po předchozí telefonické domluvě mohou využít naši Laktační poradnu, která probíhá každý čtvrtek od 12:30 do 14:30 hodin. Naše laktační poradkyně Vám poskytnou individuální přístup a podporu, aby Vaše kojení bylo co nejúspěšnější a nejpříjemnější. Pokud potřebujete radu mimo provozní dobu poradny, naše milé sestřičky z Novorozeneckého oddělení poskytují telefonické poradenství nonstop,“ vysvětluje Bc. Michaela Trunečková, porodní asistentka.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: