Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice AGEL Prostějov opět otevírá své dveře budoucím rodičům

5.4.2024

Prostějov, 5. 4. 2024: Při jarním Dni otevřených dveří si budou moci zájemci prohlédnout prostory porodnice, seznámit se s porodními asistentkami, zjistit základní informace ohledně porodu, ale také se na cokoliv zeptat. Akce proběhne v úterý 9. dubna od 14 do 17 hodin a vstup na ni je bezplatný.

„Současným trendem je maximální informovanost maminek a k ní patří určitě i osobní poznávání prostor porodnice. Rádi proto těmto rodičkám, ale i jejich doprovodu – ať už jsou to partneři, kamarádky nebo budoucí babičky, nabízíme možnost navštívit nás, v klidné atmosféře si popovídat a třeba se i dozvědět užitečné informace o přípravě na porod nebo o porodu samotném. Jakmile totiž maminky přijíždějí v pokročilejší fázi porodu, mnohdy už nebývá na delší rozhovory prostor,“ říká Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení.

V rámci Dne otevřených dveří Gynekologicko-porodnického oddělení budou moci rodičky navštívit konkrétně gynekologickou ambulanci, porodní sály, oddělení šestinedělí i novorozenecké oddělení. Od zkušených porodních asistentek se pak během prohlídky dozví základní informace a pokyny ohledně vhodné doby k příjezdu do porodnice, skladby výbavičky do porodnice, standardních i nových služeb porodnice či průběhu porodu.

„Den otevřených dveří je skvělou příležitostí pro všechny ženy, které porod u nás plánují či zvažují, a to zejména pokud jsou prvorodičkami. Osobní návštěvou poznají prostředí i personál, a především se osobně zeptat na cokoliv, co je zajímá. V jejich „velký den“ pak přijdou do známého prostředí a informované, což je rozhodně pro psychiku příznivější situace,“ vysvětluje Mgr. Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice AGEL Prostějov.

V porodnici Nemocnice AGEL Prostějov přijde každoročně na svět více než šest set dětí z celého Prostějovska a zájem rodiček stále roste. Na porodním sále Nemocnice AGEL Prostějov jsou vedeny porody od ukončeného 34. týdne těhotenství, k tlumení bolesti je dle možností nabízena epidurální analgezie, inhalační analgezie a celá řada alternativních metod. Oddělení disponuje 6 standartními pokoji a čtyřmi nadstandardními.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: