Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov odmění nejen dvojice dárců při Valentýnském odběru

7.2.2020

Svatý Valentýn bývá svátkem láskyplných gest. Tím největším dárkem, který však můžete druhým dát, je dar krve - dar života. Letošní svátek oslaví i dárci krve z Prostějovska, a to již ve čtvrtek 13. února Valentýnským odběrem na hematologicko - transfuzním oddělení Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Ať přijde nový nebo stávající dárce, sám nebo ve dvojici, vždy obdrží dárek. U stálých dárců je potřeba se k odběru předem objednat.

Noví i pravidelní dárci, kteří přijdou darovat krev nebo plazmu ve čtvrtek 13. února, dostanou drobný sladký dárek a dvojice dokonce láhev vína. „Dárci k nám přichází s různou motivací. Někdy je přivede zvědavost vyzkoušet si dárcovství, jindy dorazí jako podpora blízkého nebo kamaráda. Ať už jsou důvody jakékoliv, vždy jim bude odměnou záslužný pocit z dobrého skutku a pomoci druhým, který je o to silnější, když se sdílí s partnery, blízkými, kamarády či kolegy,“ říká Bc. Jana Kubíková, úseková sestra hematologicko - transfuzního oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že kapacita odběru je 50 osob a zájemci o Valentýnské darování krve se mohou objednávat osobně na oddělení nebo telefonicky na čísle 582 315 210. Prvodárcům stačí dorazit mezi 6. a 8. hodinou.

Valentýnský odběr má již svou tradici a cílí především na dvojice s myšlenkou, že společné darování dva lidi sblíží. „Loni jsme přivítali celkem 52 dárců, z toho 10 prvodárců a 6 párů, kteří vyměnili své pohodlí za ušlechtilý čin, a toho si velmi vážíme. Věřím, že letos bude bilance mezi svátečními dárci stejně uspokojivá a že si stávající dárci přivedou své parťáky,“ slibuje si Bc. Jana Kubíková.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: