Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Tři králové přinesli novoroční přání i povzbuzení nemocným v Nemocnici Prostějov

8.1.2020

Tříkrálové trio, Kašpar, Melichar a Baltazar, dorazilo za zpěvu tradiční písně i do Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL. V doprovodu nemocniční kaplanky přinesli Tři králové novoroční požehnání pacientům a zdravotníkům na oddělení LDN, onkologie, infekčním a dětském oddělení, rehabilitaci i některých ambulancí a nezapomněli ani na vedení nemocnice a dárce krve a plazmy na Hematologicko – transfúzním oddělení.

Tříkrálová sbírka, která letos probíhá v období od 1. do 14. ledna, finančně pomáhá lidem v nouzi i nemocným. „Tři králové přinesli nejen novoroční požehnání a přání, ale nemocným také světlo a povzbuzení, aby zahnali jejich trápení. Hlavním posláním tříkrálové sbírky je přimět lidi myslet i na druhé a pomáhat jim,“ říká o tradici tříkrálovém koledování Martina Studynková, kaplanka Nemocnice Prostějov.

Tři králové požehnali a popřáli zdraví a štěstí také dárcům krve a plazmy na Hematologicko – transfúzním oddělení Nemocnice Prostějov a ocenili jejich odhodlání darovat to nejcennější, co mohou – život. Dva ze Tří králů pak sami krev darovali.

Novoroční požehnání přináší Tři králové v Česku již dvacet let. Poprvé vyšli koledníci představující tři krále, jež se poklonili narozenému Spasiteli v Betlémě a jež měli rozšířit novinu širému lidu, koledovat v roce 2000 v Olomouci, odkud se sbírka rozšířila do celého Česka. Každoročně sbírka pomáhá nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí v regionech, kde sbírka probíhá.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: