Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Prostějovská nemocnice přivítala loni na světě 832 dětí

6.1.2020

Eliška, Sofie, Tereza, Jakub, Jan, Tomáš, Filip jsou nejčastější jména 832 dětí, které přišly v roce 2019 na svět v Nemocnici Prostějov, člena skupiny AGEL. Už druhý rok za sebou zvítězili chlapci, kterých se narodilo 436, kdežto děvčat 396. Prvním miminkem roku 2020 Nemocnice Prostějov a Olomouckého kraje je holčička Kristýnka Konšelová s váhou 3 750 gramů a mírou 51 centimetrů, která se narodila hodinu a 28 minut po novoroční půlnoci.

Nejplodnějším měsícem za uplynulý rok se stal červen, kdy zdravotníci zapsali do porodní knihy 87 porodů.  Nicméně v těsném závěsu za ním jsou srpen s 81 porody a říjen s 80 porody. Pouze jednou porodníci přivedli na svět dvojčátka.

Prvním dítětem roku 2020 Nemocnice Prostějov a Olomouckého kraje je holčička Kristýnka Konšelová. Narodila se 1. ledna hodinu a 28 minut po novoroční půlnoci s váhou 3 750 gramů a mírou 51 centimetrů. Další prvenství, jakožto 1. miminko města Prostějova, získala malá Lia, která přišla na svět 2. ledna ve 12 hodin 37minut s váhou 3 050 gramů a mírou 49 centimetrů.

Mezi nejoblíbenějšími tradičními českými jmény se objevila i jména zahraniční až exotická. „Přivítali jsme na světě i malou Noemi, Evelin, Nikoletu, Zoe, Medu, Hedu, Nikky, Olivii, Adinu, Amélii či Selmu. Mezi jmény chlapců vynikli zase Alfréd, Mateo, Sebastian, Barnabáš, Jeremiáš, Lucien, Chris, Robin, Kilián,“ prozradila Bc. Věra Tisoňová, Vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov.

Porodnice Nemocnice Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Porodnice Nemocnice Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: