Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Prostějovská AGEL Sport Clinic se otevře veřejnosti, zájemce bezplatně vyšetří i zatejpuje

25.11.2019

Prověřit si své tělesné složení i vývoj nožní klenby a pomocí tejpů ulevit bolestivým zádům či svalům mohou ve čtvrtek 28. listopadu bezplatně všichni návštěvníci dne otevřených dveří v AGEL Sport Clinic, které se nachází v areálu Nemocnice Prostějov a patří do skupiny AGEL. Lidé navíc během prohlídky mohou zkonzultovat svou fyzickou kondici s tělovýchovnou lékařkou, pohybovou problematiku s fyzioterapeutkou a vyvážený přísun minerálů a vitamínů s nutriční poradkyní.

Den otevřených dveří se koná v budově AGEL Sport Clinic, od 13 do 18 hodin a je určený jak pro rekreační a výkonnostní sportovce, tak pro rodiče s dětmi. „Máme připravenou prohlídku našeho moderního centra doplněnou o bezplatné vyšetření tělesného složení, jehož výsledky si návštěvníci odnesou domů. Přímo na místě mohou cokoliv zkonzultovat s tělovýchovnou lékařkou a nutriční poradkyní. Fyzioterapeutka zase zodpoví dotazy na pohybový aparát a zájemcům vyšetří plosku nohy a zatejpuje bolestivá místa,“ láká Marta Krejčí, úseková sestra AGEL Sport Clinic Nemocnice Prostějov, k návštěvě mladé i velké.

Právě u předškolních dětí je ideální zkontrolovat zdravý vývoj plosky nohou již v raném věku, protože deformita nohou se objevuje čím dál častěji v mladším věku. „Pacient se projde po podologické podložce napojené na počítač a také provede statický stoj. Podložka pomocí termovize zobrazí přetížené body na chodidle při chůzi i stání, na základě nichž je možné vymodelovat individuální ortopedickou vložku do bot, která přetížená místa odlehčí a podpoří správné tvarování nožní klenby,“ říká Mgr. Marta Hrubá, fyzioterapeutka AGEL Sport Clinic Nemocnice Prostějov, podle níž je zdrojem deformity nožní klenby nevhodná obuv zabraňující správnému postavení a funkci nohy.

Rovněž zátěžové testy dokáží odhalit srdeční abnormality už u dětí od 10 let a výšky 135 cm, které by měly obzvlášť zajímat rodiče dětí začínajících se sportem. „Na zátěžové testy, které jsou časově náročnější, se budou moct návštěvníci přímo na místě objednat. Díky nim můžeme například určit, zda při zátěži nehrozí srdeční kolaps, jaké tepové frekvence jsou optimální pro rozvoj vytrvalosti a pro další zvýšení fyzické kondice u konkrétního člověka. Zátěžový test zahrnuje i jízdu na bicyklovém ergometru,“ popisuje MUDr. Nikola Bárková, vedoucí lékařka AGEL Sport Clinic Nemocnice Prostějov.

Preventivní akce chce upozornit na to, jak předcházet srdečnímu selhání, mrtvici i obezitě. „Cílem naší akce je zviditelnit problematiku zdravého sportování a správného životního stylu, zájmu o svou tělesnou konstituci a také informovat o možnostech, kterými lze obezitě či cukrovce účinně předcházet. Chceme veřejnost aktivizovat a vzbudit u ní zájem, aby o svůj fyzický stav více pečovala,“ říká Marta Krejčí a dodává, že návštěvníci dne otevřených dveří se mohou těšit i na zdravé občerstvení.

 

Centrum sportovní a preventivní medicíny AGEL Sport Clinic funguje v rámci Nemocnice Prostějov od roku 2013. Patří mezi moderní pracoviště a své služby poskytuje nejen sportovcům vrcholovým a výkonnostním, ale i rekreačním hobby sportovcům, sportující mládeži a dětem, kterým nabízí programy primární a sekundární prevence zaměřené na optimalizaci životního stylu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: