Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov se v 1. pololetí narodilo 396 dětí

3.7.2019

Téměř čtyřmi sty novorozenců se v 1. pololetí roku může pochlubit Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Zdravotníci zde přivedli na svět 214 chlapců a 182 děvčat. Nejvíce dětí se narodilo v měsíci červnu. Na své letošní první dvojčátka v Prostějově zatím čekají.

Nejvíce dětí přinesl první letní měsíc - červen. „Za poslední čtyři týdny se v naší porodnici narodilo 87 dětí. To je zhruba pětina z celkového počtu. Na první letošní dvojčata zatím čekáme,“ bilancuje Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov.

Mezi jmény dominují ta tradiční česká, najdou se však i výjimky. „Naši porodníci přivítali na světě už i Benedikta, Christiana Allpacina, Huga, Jonatana, Ricarda, nebo Santiaga. Z dívčích neobvyklých jmen to byly Valérie, Anabel, Berenika, Isabel, Jasmína, Lily nebo Vivien. Nejčastěji však rodíme Jakuby, Tomáše, Honzy a z děvčat Elišky, Sofie a Terezy,“ vyjmenovává Věra Tisoňová.

Nastávající maminky přijíždí ze všech koutů Olomouckého kraje, ale i z okolních regionů. Místní zdravotníky však nepřekvapí ani rodičky z velké dálky, třeba z Prahy. Porodnice Nemocnice Prostějov pravidelně pořádá velmi oblíbené dny otevřených dveří, které mohou zájemci navštívit na podzim a jejichž termín posléze najdou na webových stránkách oddělení.

Porodnice Nemocnice Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy pro maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Porodnice je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Porodnice Nemocnice Prostějov pravidelně pořádá velmi oblíbené dny otevřených dveří, které mohou zájemci navštívit na podzim a jejichž termín posléze najdou na webových stránkách oddělení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: