Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Díky redukčnímu programu AGEL Sport Clinic hubnou lidé desítky kilogramů

4.4.2019

Počet Čechů, kteří mají problémy s kilogramy navíc, je stále vyšší. Každý třetí trpí nadváhou, každý pátý je již obézní. Obezita přitom zásadně ohrožuje fyzické zdraví a způsobuje i nemalé psychické problémy. I proto prostějovské Centrum sportovní a preventivní medicíny AGEL Sport Clinic přišlo v roce 2015 s šestiměsíčním redukčním programem, s jehož pomocí snižují svou hmotnost nejen lidé s obezitou, ale i mírnou nadváhou, kteří se chtějí do budoucna vyhnout možným zdravotním komplikacím souvisejícím s nezdravým životním stylem.

„Za tři roky jsme poradili více než 200 klientům, přičemž 70 procent absolventů programu tvořily ženy. Každý měsíc se nám nyní do programu přihlásí průměrně 10 nových zájemců,“ říká vedoucí oddělení léčebné výživy Nemocnice Prostějov Markéta Říhová s tím, že stále více lidí si uvědomuje souvislost životního stylu a možného vzniku civilizačních onemocnění, jakými jsou cukrovka, hypertenze, srdeční nebo mozkový infarkt, nebo zvýšené riziko některých onkologických onemocnění.

Mnozí jsou ochotni se k riziku své nadváhy postavit čelem a sami ze své vůle udělat něco pro své zdraví,“ doplnila nutriční terapeutka s tím, že věkové rozmezí klientů redukčního programu se pohybuje od 22 do 72 let. „Po šesti měsících je průměrný úbytek u našich klientů 6,5 kilogramu. Nejvýraznější hmotnostní úbytek u jednoho muže byl během půl roku 31,4 kilogramu, když ze 120,6 kilogramu zhubnul na 89,2 kilogramu. U žen byl nejvýraznější úbytek 19,3 kilogramu,“ sdělila nutriční terapeutka.

Součástí první návštěvy prostějovského centra je vstupní pohovor s nutričním terapeutem, při kterém se zjišťují stravovací návyky klienta. Žadatel o zhubnutí je změřen a zvážen, je mu provedena analýza tělesného složení a absolvuje i vyšetření lékařem. „S ohledem na věk a zdravotní stav je pak klientovi doporučena vhodná pohybová aktivita s optimálními tepovými frekvencemi, ve kterých by se měl při fyzické aktivitě pohybovat, aby redukoval především tukovou složku. Nejčastěji bývá vhodné plavání, jízda na kole, eliptický trenažer (Orbitrek) nebo nordic walking,“ uvádí vedoucí centra AGEL Sport Clinic MUDr. Nikol Bárková.

Během dalších šesti měsíců následuje v centru dalších pět kontrol, během kterých probíhá hodnocení a měření výsledků. Na konci redukčního programu klient absolvuje závěrečné vyšetření lékařem včetně doporučení dalších pohybových aktivit a zhodnocení úspěšnosti programu.

Více informací o redukčním programu AGEL Sport Clinic mohou zájemci získat na telefonních číslech 582 315 161 nebo 725 663 413. Redukční program je možné absolvovat na základě indikace lékaře v návaznosti na smluvní pojišťovny, nebo i bez doporučení odborného lékaře, kdy si klient redukční program hradí sám.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: