Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Hejtman Okleštěk a ministr zdravotnictví v prostějovské nemocnici řešili plánované investice

22.3.2019

Především o investice, z nichž je pro letošek nejvýznamnější probíhající rekonstrukce LDN s lůžky paliativní péče, se zajímali hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Do Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL, zavítali v sobotu 16. března.

„Paliativní péče byla dlouhá léta ve společnosti tabu. To jsme se rozhodli změnit. Naším záměrem je zlepšení její dostupnosti i kvality tak, aby v celém Olomouckém kraji dosahovala špičkové úrovně,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.Je to často jediná věc, kterou můžeme pro nevyléčitelně nemocné udělat. Proto jsme jako jedni z prvních v ČR vytvořili koncepci paliativní péče, která přináší například i ve spolupráci s prostějovskou nemocnicí první hmatatelné výsledky,“ dodal hejtman.

Kromě diskuze se zástupci nemocnice si hejtman Ladislav Okleštěk společně s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem prohlédl právě rekonstruované oddělení LDN, které by mělo pacientům sloužit od léta. Z celkem 24 lůžek bude 5 určeno pro pacienty s potřebou paliativní péče.

„Ve zdravotnictví se často stávalo, že investiční projekty nebo nákupy materiálu či vybavení probíhaly nekoncepčně. Plán Olomouckého kraje na rozvoj zdravotnické péče má naproti tomu jasnou hlavu a patu," zhodnotil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: