Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov slavnostně otevřela zrekonstruované dětské oddělení

1.10.2018

Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, dnes slavnostně otevřela nově zrekonstruované dětské oddělení, které prošlo po téměř třech desetiletích významnou obměnou. Oddělení získalo během půlroční rekonstrukce za téměř 20 milionů korun větší prostor i zcela nový vzhled, díky kterému je pro dětské pacienty i jejich doprovod příjemnější a také komfortnější.

Během rekonstrukce došlo k úpravě dispozičního řešení, k výměně vzduchotechniky, inženýrských sítí i podlahových krytin. Díky změně dispozic jsou přitom nově prostory pro pacienty větší. „Díky modernizaci a změnám dispozic jsme mohli navýšit i počet lůžek na standardním oddělení, a to na celkových 25,“ prozrazuje MUDr. Josef Tenora, primář dětského oddělení Nemocnice Prostějov.

Velkou novinkou, kterou malí pacienti ocení zejména v letních měsících, je pak klimatizace, která na oddělení dosud zcela chyběla. Samozřejmostí je pak nová veselá výmalba, vybavení rekonstruovaných pokojů novým moderním nábytkem i zdravotnickou technikou.

„I když naše dětské oddělení vždy poskytovalo pacientům špičkové služby, fakt, že zde již tři desetiletí nedošlo k žádné modernizaci prostředí, bylo znatelné. Věřím, že rekonstrukci ocení jak naši malí pacienti, tak i jejich rodiče, kteří s nimi mnohdy pobývají na oddělení celou délku hospitalizace. Současné prostory jsou pro ně bezesporu komfortnější a útulnější,“ říká předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA.

Dětské oddělení Nemocnice Prostějov aktuálně disponuje celkem 25 lůžky na standardním lůžkovém oddělení a více než dvacítkou dalších lůžek na jednotkách intenzivní péče pro děti i novorozence. Oddělení zajišťuje ambulantní i nemocniční péči pro děti ve věku 0 až 19 let v plném rozsahu.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: