Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov úspěšně prošla prověrkou auditorů

16.7.2018

Pacienti Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL, se mohou spolehnout na vysokou kvalitu ošetřovatelské i léčebné péče. Důkazem je udělení certifikátu a v pořadí již pátý zisk akreditace Spojené akreditační komise, kterou má nyní nemocnice až do roku 2021. Pro pacienty tato akreditace znamená záruku, že je nemocnice prověřená a splňuje normy týkající se kvality poskytované zdravotní péče, dodržování bezpečnosti i efektivity předávání informací o pacientech podle moderních standardů.

Akreditace je pro nemocnice a zdravotnická zařízení dobrovolná. V Nemocnici Prostějov však berou akreditaci jako standard, který chce nemocnice trvale udržovat, byť její získání není nijak snadné.

„Obhajoba akreditace nespočívala jen v dokládání kvality poskytované zdravotní péče, ať už lékařské nebo ošetřovatelské, ale třeba i v efektivním zajišťování následné péče, bezpečnosti podávání léčiv nebo předávání důležitých informací mezi ošetřujícím personálem. Posuzování komise je opravdu komplexní a detailní, napříč veškerými úrovněmi provozu,“ vysvětluje ředitelka Nemocnice Prostějov MUDr. Marie Marsová, MBA s tím, že právě díky detailnímu prověřování, které v nemocnici trvalo celých pět dní, je akreditace relevantním důkazem kvality služeb pro každého pacienta, návštěvníka i zaměstnance.

Prostějovská nemocnice se díky získané akreditaci řadí mezi dvě stovky špičkových zdravotnických zařízení v Česku, kterým se podařilo tento certifikát získat. Akreditaci přitom uděluje nezávislá Spojená akreditační komise, která má oprávnění Ministerstva zdravotnictví České republiky k provádění externího hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb.

Komise tvořená lékařem, sestrou a technikem strávila v Nemocnici Prostějov pět červnových dnů, během kterých detailně sledovala chod nemocnice napříč všemi provozy, prověřovala fakta a prováděla pohovory se zástupci z řad zaměstnanců i pacientů. Výsledkem byla úspěšná obhajoba akreditace a získání certifikátu kvality s platností do roku 2021.

„Přípravy na akreditaci byly náročné, audit je pro nemocnici vždy obtížný proces. Výsledek ale stojí za to. Certifikát je hmotným důkazem kvality námi poskytované péče a také potvrzením toho, že jdeme v rámci námi nabízených služeb správným směrem. Všem, kteří se na úspěšné obhajobě akreditace podíleli, patří naše poděkování,“ uzavírá MUDr. Marie Marsová.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: