Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Zaměstnanci skupiny AGEL pomohli rozšířit řady dárců krve

14.5.2018

Nejen lékaři a zdravotní sestry mohou zachraňovat lidské životy, ale přispět k dobrému skutku může každý z nás. Tímto heslem se dnes řídilo 18 zástupců administrativních a manažerských profesí zdravotnické skupiny AGEL, kteří přišli v ranních hodinách společně darovat krev na hematologicko-transfuzní oddělení Nemocnice Prostějov.

Mezi dobrovolnými dárci krve byli zástupci zaměstnanců prostějovských poboček společností AGEL, AGEL Servis, Perfect Distribution a Středomoravská nemocniční, kteří se rekrutovali napříč odděleními, včetně zástupců vedení. Většina z nich přišla darovat krev poprvé. „O darování krve jsem uvažovala už dříve, ale jít samotná jsem se nikdy neodhodlala. Společný odběr s kolegy pro mne byl motivací a ani chvíli jsem neváhala se přidat,“ uvedla krátce po samotném darování Ing. Petra Kočířová, účetní prostějovské pobočky společnosti AGEL.

Dobrovolníky přišel pozdravit a podpořit také předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Milan Leckéši a předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová. „Přestože se jednalo o pilotní ročník, potěšilo mne, kolik zaměstnanců se aktivně zapojilo. Věřím, že jsme dnes odstartovali novou tradici a budeme se při podobných příležitostech setkávat častěji, a to nejen v Prostějově, ale i v jiných koutech České a Slovenské republiky, kde naše skupina působí,“ podotkl předseda představenstva MUDr. Milan Leckéši.

Ze společné aktivity zaměstnanců bylo potěšeno také hematologicko-transfúzní oddělení Nemocnice Prostějov, a to nejen proto, že se blíží letní období, kdy se snižují zásoby krve. Dárců o prázdninách ubývá nejen kvůli čerpání dovolených, ale rovněž kvůli nutné odmlce v odběrech po návratu z některých zahraničních destinací. Například po pobytu v zemích mimo Evropu mohou dárci darovat nejcennější tekutinu nejdříve za tři až šest měsíců.

Měsíční pauza je nutná ale také například po přisátí klíštětem. „Prázdniny jsou obecně rizikovým obdobím. Sice je plánováno méně operací, ale přibývá úrazů a akutní potřeby transfuzních přípravků, takže spotřeba je nárazová a hůře se plánuje. Proto jsme za tuto aktivitu velmi rádi,“ uzavřela vrchní sestra hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Prostějov Monika Říhová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: