Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Den otevřených dveří prostějovské porodnice zaznamenal rekordní účast

6.4.2018

Rekordních 136 zájemců z řad budoucích maminek, nastávajících tatínků a jejich doprovodu se zúčastnilo včera, 5. dubna, Dne otevřených dveří v porodnici Nemocnice Prostějov. Nastávající rodiče si tentokrát v rekordním počtu mohli poslechnout výklad ohledně porodu i předporodní přípravy, prohlédnout si prostory jednotlivých oddělení a také se na cokoliv zeptat zdravotnického personálu.

„Takovýto zájem jsme rozhodně nečekali, protože jsme akci ohlásili teprve minulý týden. Je ale vidět, že zájem o naši porodnici je opravdu velký a že i rodiče jsou stále zvídavější. Každá z nastávajících maminek si pečlivě prohlížela prostory našich oddělení a mnohé z nich měly připraveny celé série otázek,“ prozrazuje Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že v minulosti se účast na Dni otevřených dveří pohybovala obvykle okolo stovky zájemců.

Nejčastěji se tentokrát dotazy maminek týkaly toho, jak poznat přicházející porod, kdy vyrazit do nemocnice a co všechno vzít s sebou, jaké polohy při porodu volit, koho vzít na porodní sál a jak správně kojit, koupat či přebalovat miminko. Mimo to se ale maminky zajímaly také o poporodní bonding, možnost přestřižení pupeční šňůry tatínkem, nebo o to, zda s nimi partner může být i na pokoji šestinedělí. „Na všechny tyto otázky jsme maminkám mohli odpovědět kladně. V posledních letech se toho v porodnictví a také v naší nemocnici mnohé změnilo, takže dnes nabízíme rodičkám maximálně moderní a vstřícný přístup a například pro společný pobyt rodičů na oddělení šestinedělí máme k dispozici hned tři pokoje,“ dodává Bc. Věra Tisoňová.

V rámci prohlídky prostor mohli účastníci nahlédnout do ambulancí, na porodní sál, oddělení šestinedělí i novorozenecké oddělení. „Maminky k nám přišly nejen z Prostějova, ale mnohé cestovaly až z Olomouce nebo Vyškovska. Houfně přitom chválily příjemné prostředí, empatický přístup a vstřícnost, což náš všechny mile potěšilo,“ shrnuje vrchní sestra s tím, že v rámci Dne otevřených dveří zdravotníci maminkám nabídli i odborný výklad ohledně chodu porodnice, seznámili je s nabídkou předporodních kurzů i těhotenského cvičení a každá z maminek si odnesla i drobné dárečky.

Zájemkyně, které nestihly včerejší akci, budou mít další možnost na podzim, kdy porodnice Nemocnice Prostějov opět otevře své brány veřejnosti.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: