Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Den otevřených dveří prostějovské porodnice zaznamenal rekordní účast

6.4.2018

Rekordních 136 zájemců z řad budoucích maminek, nastávajících tatínků a jejich doprovodu se zúčastnilo včera, 5. dubna, Dne otevřených dveří v porodnici Nemocnice Prostějov. Nastávající rodiče si tentokrát v rekordním počtu mohli poslechnout výklad ohledně porodu i předporodní přípravy, prohlédnout si prostory jednotlivých oddělení a také se na cokoliv zeptat zdravotnického personálu.

„Takovýto zájem jsme rozhodně nečekali, protože jsme akci ohlásili teprve minulý týden. Je ale vidět, že zájem o naši porodnici je opravdu velký a že i rodiče jsou stále zvídavější. Každá z nastávajících maminek si pečlivě prohlížela prostory našich oddělení a mnohé z nich měly připraveny celé série otázek,“ prozrazuje Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že v minulosti se účast na Dni otevřených dveří pohybovala obvykle okolo stovky zájemců.

Nejčastěji se tentokrát dotazy maminek týkaly toho, jak poznat přicházející porod, kdy vyrazit do nemocnice a co všechno vzít s sebou, jaké polohy při porodu volit, koho vzít na porodní sál a jak správně kojit, koupat či přebalovat miminko. Mimo to se ale maminky zajímaly také o poporodní bonding, možnost přestřižení pupeční šňůry tatínkem, nebo o to, zda s nimi partner může být i na pokoji šestinedělí. „Na všechny tyto otázky jsme maminkám mohli odpovědět kladně. V posledních letech se toho v porodnictví a také v naší nemocnici mnohé změnilo, takže dnes nabízíme rodičkám maximálně moderní a vstřícný přístup a například pro společný pobyt rodičů na oddělení šestinedělí máme k dispozici hned tři pokoje,“ dodává Bc. Věra Tisoňová.

V rámci prohlídky prostor mohli účastníci nahlédnout do ambulancí, na porodní sál, oddělení šestinedělí i novorozenecké oddělení. „Maminky k nám přišly nejen z Prostějova, ale mnohé cestovaly až z Olomouce nebo Vyškovska. Houfně přitom chválily příjemné prostředí, empatický přístup a vstřícnost, což náš všechny mile potěšilo,“ shrnuje vrchní sestra s tím, že v rámci Dne otevřených dveří zdravotníci maminkám nabídli i odborný výklad ohledně chodu porodnice, seznámili je s nabídkou předporodních kurzů i těhotenského cvičení a každá z maminek si odnesla i drobné dárečky.

Zájemkyně, které nestihly včerejší akci, budou mít další možnost na podzim, kdy porodnice Nemocnice Prostějov opět otevře své brány veřejnosti.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: