Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Dětské oddělení Nemocnice Prostějov dýchá jarní atmosférou

29.3.2018

O svátcích chce být každý se svými blízkými, obzvláště pak děti. Bohužel ne vždy to zdraví dovoluje a například na dětském oddělení Nemocnice Prostějov letos bude muset Velikonoce strávit více než desítka dětí. O jarní atmosféru ale tito malí pacienti naštěstí nepřijdou. Již nyní zdobí oddělení velikonoční kraslice a další dekorace, které hospitalizované děti samy vyráběly, a na Zelený čtvrtek přijdou děti rozveselit i klauni se zábavným programem.

Letošní jarní dekorace vyráběli dětští pacienti Nemocnice Prostějov společně se zdravotníky dětského oddělení a výsledkem je plejáda dekorací, které již nyní zdobí chodby i společné prostory oddělení. „Spolu s dětmi jsme vyráběli například velikonoční slepičky, ovečky i různé jarní květinové ozdoby. Nechybělo ale ani vyprávění o jaru a Velikonocích, všech tradicích a symbolech,“ prozrazuje Mgr. Jana Dočkalová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov.

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie. Do sváteční umělecké tvorby se navíc kromě zmíněných dětí a personálu zapojují také rodiče i příbuzní malých pacientů. Ti pro letošek stihli vytvořit výzdobu pro jídelnu i chodby dětského oddělení, které září jarními barvami, kuřátky, včeličkami a samozřejmě i kraslicemi. O zábavný program se pak postarají na Zelený čtvrtek klauni, kteří docházejí na oddělení pravidelně.

 „Na svátky chce být každý doma, ne vždy je to ale možné. V takových případech se snažíme alespoň přinést co nejvěrohodněji svátky naopak k našim pacientům - ať už jsou to Vánoce, Mikuláš, nebo aktuální Velikonoce, o jejichž atmosféru u nás děti rozhodně nepřijdou,“ říká Mgr. Jana Dočkalová s tím, že na Velikonoční pondělí dostanou všechny hospitalizované děti od personálu malou výslužku.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: