Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov lidem zdarma vyšetří ledviny

5.3.2018

Druhý březnový čtvrtek patří napříč kontinenty tradičně Světovému dni ledvin. K jeho připomenutí se letos znovu připojí také Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, která zve všechny zájemce na osvětovou akci Den ledvin, jejímž cílem je prevence ledvinových onemocnění i jejich včasný záchyt mezi obyvateli.

Obtíže ledvin postihnou každého desátého Čecha, bohužel celá polovina z nich zjistí obtíže až v pokročilé fázi. Onemocnění ledvin totiž často nebývá na člověku nijak znát. Smyslem akce Nemocnice Prostějov je proto prevence vzniku onemocnění ledvin, případně jejich včasný záchyt.

Bezplatná preventivní akce proběhne na hemodialyzačním oddělení Nemocnice Prostějov ve čtvrtek 8. března od 6:30 do 14 hodin a je určena všem, kteří se zajímají o problematiku onemocnění ledvin, chtějí se nechat preventivně vyšetřit nebo konzultovat své obtíže či obtíže svých blízkých. "Zájemcům budeme nabízet měření BMI, výpočet míry rizika pro zdravotní stav, měření krevního tlaku i individuální konzultace s lékařem specialistou. Prostřednictvím konzultací se mohou lidé radit ohledně svých potíží, ale třeba i potíží svých blízkých, kteří se konzultaci s lékařem ze strachu vyhýbají," vysvětluje Mgr. Marie Jouklová s tím, že v případě zjištění odchylky od normy budou příchozí ihned objednáni k dalšímu odbornému vyšetření.

"Skoro polovina pacientů, kteří jsou odkázáni na dialýzu, zpozoruje potíže až v momentě, kdy již dojde k selhání ledvin. K prevenci proto zveme a vyzýváme skutečně všechny," dodává Mgr. Marie Jouklová s tím, že včasná diagnóza může pomoci vyhnout se dialýze nebo alespoň dialyzační léčbu oddálit.

Vzhledem k tomu, že datum letošního ročníku Světového dne ledvin se kryje také s Mezinárodním dnem žen, bude letošní akce v Nemocnici Prostějov zaměřen právě na ně. "U příležitosti 13. Světového dne ledvin propagujeme dostupnost a rovnoprávný přístup ke zdravotní výchově a vzdělávání, ke zdravotní péči a prevenci onemocnění ledvin pro všechny ženy a dívky na celém světě," uzavírá Marie Jouklová.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: