Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov zve dobrovolníky na Valentýnské darování krve

9.2.2018

Oblíbený únorový svátek lásky mohou všichni noví i stávající dárci krve z Prostějova a okolí přijít oslavit na Hematologicko-transfúzní oddělení Nemocnice Prostějov. Zde na ně čekají jak drobné dárky pro dárcovské dvojice, tak i slosování o poukaz na wellness pobyt v Lázních Slatinice. Akce platí v úterý 13. února a týká se jak dárců krve, tak i krevní plazmy.

 „Motivů k darování krve může být celá řada, většinou je to ale právě příjemný pocit z dobrého skutku nebo láska k druhým, která k nám dárce přivádí. Rozhodli jsme se proto využít příležitosti svátku svatého Valentýna a pro dárce připravili několik odměn,“ prozrazuje MUDr. Milena Lukešová, vedoucí lékařka transfúzní stanice Nemocnice Prostějov, s tím, že kromě možnosti zachránit lidský život tentokrát nabídne transfúzní oddělení všem dárcům také možnost zasoutěžit si o wellness pobyt. Na všechny, kteří přijdou se svými partnery, pak čeká i drobný dárek.

Valentýnská akce proběhne na Hematologicko-transfúzním oddělení Nemocnice Prostějov v úterý 13. února. Přicházet na ni mohou jak pravidelní dárci, tak i prvodárci, kteří zatím ještě krev či plazmu nedarovali. Kromě drobné pozornosti mohou příchozí v tento den získat poukaz na jednodenní wellness pobyt pro dva v Lázních Slatinice.

„Nejvíce oceníme každého prvodárce, který k nám na oddělení zavítá poprvé a rozšíří řady našich pravidelných dárců. Rádi ale uvidíme samozřejmě i naše stávající dárce, které srdečně zveme i s jejich partnery,“ doplňuje MUDr. Milena Lukešová.

Dárcem krve či krevních složek se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý odběr.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: