Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov se připojuje ke kampani Movember a zve muže na Den pro chlapy

28.11.2017

Den věnovaný pouze mužům – i tak lze popsat preventivní a osvětovou akci Nemocnice Prostějov, která proběhne v souvislosti s celosvětovou kampaní Movember. Tato kampaň se zaměřuje na prevenci onemocnění prostaty a právě preventivní vyšetření a konzultace související s touto problematikou nabídne i Den pro chlapy v prostějovské nemocnici. Na akci, která proběhne ve čtvrtek 30. listopadu, jsou zváni muži všech věkových kategorií, a to i bez doporučení či objednávky.

Rakovinou prostaty trpí stále více mužů. V posledních patnácti letech se výskyt tohoto onemocnění v České republice téměř ztrojnásobil a aktuálně jde o nejčastější nádorové onemocnění mužů vůbec. Stěžejní pro úspěšnou léčbu tohoto onemocnění je přitom včasný záchyt, který je také cílem Dne pro chlapy v Nemocnici Prostějov. Akce zahrne konkrétně možnost konzultací s urologem, ultrazvuková vyšetření prostaty, močového měchýře a ledvin, nebo také kontrolu prostatického antigenu (PSA) a testosteronu.

„Oblast prostaty je pro muže pochopitelně velmi intimní a mnohdy se neradi svěřují s obtížemi, které je v souvislosti s prostatou trápí. Hromadný Den pro chlapy by tedy měl pomoci prolomit ostýchavost, ale také umožnit vyšetření zdarma všem, kteří mají zájem znát svůj zdravotní stav,“ vysvětluje Mgr. Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov, s tím, že zváni jsou jak muži pozorující určité obtíže či změny, tak i ti, kteří se chtějí jen ujistit ohledně svého zdraví.

Preventivní akce Den pro chlapy proběhne v urologické ambulanci ve 2. patře Nemocnice Prostějov ve čtvrtek 30. listopadu od 14 do 17 hodin. Zájemci mohu přicházet bez objednávky i žádanky kdykoliv v uvedeném čase.

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: