Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov zve na trojici preventivních akcí

10.11.2017

Zrakové vady, diabetes a proleženiny budou příští týden v Prostějově středem pozornosti. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, pořádá od úterý do čtvrtka hned trojici preventivních akcí, které se zaměří na příznaky, prevenci i léčbu výše uvedených obtíží. Akce jsou určeny zájemcům z řad široké veřejnosti a vstup na ně je pro všechny příchozí zdarma.

Sérii preventivních akcí odstartuje v úterý 14. listopadu Den prevence diabetu, jehož program zahrne měření hladiny krevního cukru a krevního tlaku zdarma, odborné konzultace o správné výživě i životosprávě, poradenství nebo i prezentaci a ochutnávky přípravků vhodných pro diabetiky. Zájemci si také mohou nechat přeměřit správnost postavení nohou a připravena bude i ochutnávka čajů a recepty pro diabetiky zdarma. Den prevence diabetu proběhne v prostorách Lékárny AGEL ve vestibulu nemocnice od 7 do 12 hodin. „Smyslem akce je zvýšit povědomí široké veřejnosti o všech typech diabetu a možnostech prevence, ale také představit všem diabetikům nové možnosti a sortiment, který by jim třeba mohl pomoci zpříjemnit si každodenní vypořádávání se s touto nemocí,“ vysvětluje Mgr. Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov.

Ve středu 15. listopadu mohou zájemci historicky poprvé přijít na Mezinárodní den nevidomých, který bude zaměřen na zrakové vady. V rámci preventivní akce si budou moci zájemci vyzkoušet speciální brýle k simulaci zrakových vad, seznámit se s Braillovým písmem, vyzkoušet si kompenzační pomůcky nebo také konzultovat své obtíže či obtíže blízkých s odborníky. Součástí akce, která proběhne ve vstupní hale Nemocnice Prostějov od 13 do 15 hodin, bude navíc i bezplatné měření dioptrií či informace ohledně operačních a estetických zákroků.

Poslední akcí pak bude čtvrteční preventivní akce STOP proleženinám, která se zaměří na péči o imobilní osoby, správné polohování, péči o riziková místa i kompenzační pomůcky určené k prevenci proleženin. Mimo to ale nebudou chybět ani informace ohledně péče o již vzniklé proleženiny a zajímavostí bude edukace ohledně významu výživy. Zájemci o problematiku proleženin mohou přicházet do vstupní haly Nemocnice Prostějov ve čtvrtek 16. listopadu od 10 do 13 hodin.

„Akci STOP proleženinám chceme pojmout co nejvíce prakticky, a tak nebudou chybět reálné ukázky polohování či ošetřování ran a významný prostor věnujeme i speciální výživě, která bývá často opomíjeným tématem. Právě vhodná nutrice totiž dokáže radikálně zlepšit zdravotní stav,“ uzavírá Mgr. Marie Jouklová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: