Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Pacientům napříč odděleními poradí bezplatně fyzioterapeuti a ergoterapeuti Nemocnice Prostějov

21.9.2017

Rady pro domácí cvičení, polohování i správnou manipulaci, ale také tipy pro snazší oblékání či pohyb po bytě mohou v Nemocnici Prostějov získat pacienti a jejich blízcí napříč odděleními. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, totiž jako jedna z mála nabízí péči fyzioterapeutů i ergoterapeutů na všech odděleních nemocnice, a to na základě indikace lékaře. Konzultace jsou bezplatné, vždy řešeny individuálně, dle potřeb, možností a přání pacienta nebo jeho rodiny.

„Pacientům nebo jejich blízkým, kteří mají zájem o rady pro domácí rehabilitační cvičení, manipulaci, polohování, ale také zvládání běžných denních činností, nabízíme možnost bezplatných konzultací na míru jejich možnostem, potřebám a přáním. Díky mnohaletým zkušenostem dovedeme pacientům i jejich příbuzným v mnoha ohledech ulehčit život, ať už radami, nebo i doporučením vhodných kompenzačních pomůcek,“ říká Ing. Jiřina Kubíková, vedoucí fyzioterapeutka Centra léčebné rehabilitace Nemocnice Prostějov.

Konzultace fyzioterapeutů a ergoterapeutů přitom neslouží jen ke zlepšení péče o samotné pacienty, ale také k zachování zdraví a ulehčení práce pečujících blízkých. Řešení soběstačnosti je již běžnou součástí terapie. „Řada příbuzných, kteří se obětavě starají o své rodinné příslušníky, později končí v naší rehabilitační ambulanci s bolestmi zad či ramen. Příčinou je často špatná manipulace s nemocnými a přetěžování sebe sama, což můžeme vylepšením techniky nebo zavedením kompenzačních pomůcek snadno mírnit. Instalace madel v bytě nebo změna techniky úchopu opravdu mnohdy dovede zázraky,“ vysvětluje Jiřina Kubíková.

Konzultace s fyzioterapeuty, ale také s ergoterapeuty ohledně vhodných pomůcek, úprav v bytě nebo technik při běžných činnostech přitom mohou využít nejen pacienti lůžkového oddělení Centra léčebné rehabilitace, ale všichni pacienti Nemocnice Prostějov včetně krátkodobě hospitalizovaných, které má oddělení Centra léčebné rehabilitace ve své péči.

„Ergoterapie, která je zaměřená na zachování maximální možné míry soběstačnosti, je v některých zdravotnických zařízeních zatím bohužel v ústraní. Přitom právě soběstačnost a z ní plynoucí sebevědomí a dobrý pocit ze sebe sama dovede u mnohých pacientů viditelně pozitivně ovlivnit zdraví i jejich celkový stav. V Nemocnici Prostějov proto iniciativně nabízíme možnost konzultací s ergoterapeuty všem, kteří projeví zájem,“ uzavírá Jiřina Kubíková s tím, že konzultace probíhají po předchozí domluvě kterýkoliv den v týdnu mezi 7. a 15. hodinou.

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: