Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov zve na Den otevřených dveří gastroenterologického oddělení

8.3.2017

Žaludeční bolesti, špatné trávení, pálení žáhy nebo časté nevolnosti. To je jen zlomek obtíží, které budou moci v úterý 14. března konzultovat všichni zájemci z Prostějova a okolí zdarma. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, zve širokou veřejnost na již tradiční Den otevřených dveří gastroenterologického oddělení, který zahrne možnost konzultace obtíží trávicího ústrojí, prohlídky ambulancí i prezentaci produktů zdravé výživy.

„Škála obtíží spojených se zažívacím traktem je opravdu široká, od bolestí břicha, přes nadýmání, pálení žáhy, nevolnost či změny při vyprazdňování, až po krvácení. Pacienti přitom příznaky trávicích obtíží často dlouho přecházejí a nevyhledávají odbornou pomoc, což jim nejen dále přitěžuje, ale také to často komplikuje a prodlužuje léčbu,“ vysvětluje MUDr. Mgr. Jaroslav Maceček, Ph.D., primář gastroenterologického oddělení Nemocnice Prostějov s tím, že každý, kdo trpí uvedenými obtížemi, by měl absolvovat konzultaci u odborníka.

Bezplatně přitom tyto konzultace, spolu s vyšetřeními v případě podezření na onemocnění trávicího traktu, nabídne Den otevřených dveří gastroenterologického oddělení Nemocnice Prostějov v polovině března. „Zájemci budou mít možnost konzultace s lékaři a sestrami gastroenterologického oddělení, budou si moci prohlédnout ambulance a přístroje na vyšetřování trávicího traktu, stejně jako přípravky, které se využívají při přípravě před vyšetřením trávicího traktu,“ jmenuje primář Jaroslav Maceček. Součástí akce přitom bude i prezentace produktů z oblasti zdravé výživy a možnost vyzkoušení produktů z Lékárny AGEL zdarma.

„Trávící obtíže trápí více než tři čtvrtiny Čechů, málokdo ale konzultuje své obtíže s lékařem. Ve většině případů lze přitom problémy velmi snadno a efektivně řešit. Lidé se jen nesmí bát o svých obtížích hovořit,“ vyzývá primář Jaroslav Maceček s tím, že právě Den otevřených dveří v Nemocnici Prostějov by měl být impulsem pro všechny, kteří zatím s návštěvou lékaře váhali.

Druhý ročník Dne otevřených dveří gastroenterologického oddělení v Nemocnici Prostějov proběhne v úterý 14. března, a to od 9.00 do 12.00 hodin přímo na gastroenterologickém oddělení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: