Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Tenisový loket, bolestivé klouby i šlachy řeší v Nemocnici Prostějov pomocí radioterapie

20.1.2017

Tenisový loket, ostruha patní kosti, zánět šlach, bolesti při artrózách, záněty kloubů. To je jen část potíží, kterých se mohou pacienti z Prostějova a okolí spolehlivě a bezbolestně zbavit i bez chirurgických zákroků. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL totiž nabízí pacientům účinnou léčbu pomocí radioterapie. Tato efektivní metoda - léčba ionizujícím zářením, probíhá ambulantně v několika dávkách, pro pacienty je však bezbolestná, s minimem rizik a cenově dostupná.

„Velkou výhodou radioterapie je kromě vysoké efektivity také minimum nežádoucích účinků, což z ní společně s nulovou bolestivostí dělá relativně příjemnou a kvalitní metodu léčby,“ říká primář oddělení radiační onkologie Nemocnice Prostějov MUDr. Vladimír Brtník s tím, že cílem radioterapie je dosažení analgetického a protizánětlivého účinku, což pacientovi přináší pocit úlevy a zmírnění obtíží.

Metoda je indikována především tam, kde končí možnosti ostatních léčebných metod.  „Léčba radioterapií má opravdu široké uplatnění a dokáže pomoci téměř každému, kdo trpí akutními či chronickými záněty šlach a šlachových pochev, záněty kloubů, bolestmi ostruhy patní kosti, „tenisovým“ či „oštěpařským“ loktem, záněty měkkých tkání v okolí ramenního kloubu, záněty váčků okolo kloubů nebo i bolestmi při artrózách,“ vyjmenovává MUDr. Brtník a dodává, že radioterapie naopak není vhodná u nejasné diagnózy, u pacientů s hematologickým onemocněním, u těhotných žen nebo i u pacientů mladšího věku.

V Nemocnici Prostějov se k radioterapii užívá terapeutický rentgenového přístroj Xstrahl 200, který představuje moderní účinné a komfortní řešení pro pacienta i zdravotníka. Léčbu radioterapií vždy plánuje radiační onkolog na doporučení ortopeda, praktického lékaře, nebo i rehabilitačního lékaře. Dávku, počet frakcí, velikost polí a interval opakování je pak vždy individuální, dle charakteru onemocnění. Radioterapii lze užít u pacienta tři měsíce po obstřiku oblasti, která má být léčena.

Objednávka termínu ošetření je v Nemocnici Prostějov možná telefonicky, a to na čísle 582 315 335.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: