Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Maminky v Nemocnici Prostějov si mohou nově vybírat stravu z několika jídelníčků

14.10.2016

Nastávající maminky, které si vyberou porodnici Nemocnice Prostějov, budou mít svůj pobyt zase o něco příjemnější. Vedení společnosti Středomoravská nemocniční, pod kterou porodnice spadá, rozšířilo v rámci zkvalitňování služeb jejich jídelníček. Od začátku října si tak mohou maminky vybírat z nabídky hned několika jídel. Až doposud tuto možnost neměly a musely se spokojit pouze s jedinou nabízenou variantou stravy.

„Spokojenost maminek je pro nás prioritou, proto se snažíme nacházet různé způsoby, jak jim pobyt v nemocnici a první dny s miminkem zpříjemnit,“ říká předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA s tím, že do budoucna plánují rozšířený výběr jídla zavést i na další oddělení, kde to dovolí zdravotní dispozice pacientů.

Maminky si však už nyní mohou vybírat celkem ze tří různých jídelníčků v rámci speciálních režimů, nastavených nutriční terapeutkou. „Dva ze tří jídelníčků jsou sestaveny přímo dle potřeb čerstvých maminek tak, aby neobsahovaly nadýmavé potraviny. Třetí režim je diabetický,“ uvádí nutriční terapeutka Markéta Říhová s tím, že v porodnici umí vyhovět také maminkám vegetariánkám nebo ženám, které dodržují speciální, například bezlepkovou, dietu.

Přesto, že možnost výběru stravy je teprve horkou novinkou, pacienti si ji velmi pochvalují. „V jídle sice moc vybíravá nejsem, ale přesto jsem za možnost výběru moc ráda. Určitě to uvítá i spousta dalších maminek,“ prozradila čerstvá rodička Aneta Faltýnková.

Porodnice Nemocnice Prostějov je držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocncie přátelské k dětem. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři samostatné, klimatizované porodní boxy s úplným sociálním zázemím. K vybavení porodních boxů patří porodní vana i polohovatelná porodní lůžka a maminky zde mají možnost libovolné volby způsobu porodu. Možnost přítomnosti otce u porodu je samozřejmostí, a to včetně císařského řezu.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: