Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov v rámci Dne spirometrie zájemcům zdarma prověří kondici plic

2.6.2016

Kondici svých plic i celé dýchací soustavy si budou moci ve středu 8. června od 10.00 do 17:30 hodin zdarma prověřit všichni zájemci z Prostějova a okolí. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, pořádá preventivní a osvětovou akci Den spirometrie, která se zaměří na vyšetření plic i osvětu ohledně plicních onemocnění.

„Pacientů s plicními onemocněními a obtížemi v Česku neustále přibývá a s ohledem na komplikovanější léčbu v pokročilých stádiích onemocnění je nanejvýš potřebná prevence,“ vyzývá Dagmar Papáková, vrchní sestra plicního oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že preventivní vyšetření jednou ročně by mělo být především pro kuřáky samozřejmostí. Zároveň by jej ale neměly vynechat ani osoby trpící dlouhodobě kašlem, alergici nebo lidé, kteří mají pocit obtížného dechu.

V rámci Dne spirometrie nabízí Nemocnice Prostějov toto preventivní diagnostické vyšetření zdarma. „Vyšetření není nijak bolestivé ani nepříjemné. Pacient v průběhu vyšetření dýchá do přístroje, který zaznamenává objem a rychlost proudění vzduchu vydechnutého za určitý čas. Prostřednictvím těchto údajů můžeme zjistit jaká je pružnost plic či jejich kapacita, a navíc také odhalíme poruchu průchodnosti dýchacích cest,“ vysvětluje Dagmar Papáková.

Vyšetření netrvá více, než několik minut. Výsledek spirometrie přitom umožňuje odhalit časté nemoci plic a průdušek již v jejich začátku, kdy je lze ještě úspěšně léčit. Jedná se zejména o průduškové astma a chronickou obstrukční plicní nemoc.

Zájemci o vyšetření pomocí spirometru mohou do Nemocnice Prostějov přicházet bez objednání ve středu 8. června od 10.00 do 17:30 hodin, a to konkrétně do plicní ambulance nemocnice, která se nachází v 1. patře.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: