Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov vyšetří zájemcům mateřská znaménka zdarma

27.4.2016

Na bezplatné vyšetření mateřských znamének mohou v pondělí 2. května zavítat všichni zájemci z Prostějovska a okolí. K příležitosti Evropského dne melanomu pořádá Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, osvětovou a preventivní akci zaměřenou na ochranu před sluncem a prevenci vzniku melanomu. Kromě samotných vyšetření a výkladu ohledně melanomu nabídnou zdravotníci návštěvníkům navíc také prohlídku kožních ambulancí nebo slevy na přípravky k prevenci vzniku melanomu.

Melanom, tedy jeden z typů rakoviny kůže, je jedním z nejčastějších zhoubných nádorů, který v Česku ročně způsobí zhruba 300 úmrtí. Melanom lze přitom velmi snadno a spolehlivě odhalit a v počátečních fázích i vysoce úspěšně léčit. Zásadní je ale prevence a včasná diagnostika, kterou mnozí lidé podceňují nebo odkládají.

„Při včasném odhalení melanomu, bývá léčba úspěšná. Lidé ale často tuto problematiku podceňují, nebo projevy přehlížejí. Cílem akce je tedy upozornit na melanom a naučit návštěvníky sledovat svá mateřská znaménka. V neposlední řadě pak chceme umožnit prevenci všem zájemcům a také oslovit ty, kteří zatím váhali, říká Iveta Krsková, úseková sestra kožního oddělení Nemocnice Prostějov s tím, že každý zájemce může v rámci dne prevence melanomu přijít a nechat si vyšetřit pigmentová znaménka zdarma. Vyšetření je přitom zcela bezbolestné a trvá jen několik minut.

„Zároveň budeme zájemcům poskytovat i poradenství ohledně ochrany před sluncem, rozdávat vzorky kosmetiky proti UV záření, informovat příchozí o problematice melanomu, takže si na své přijde opravdu každý,“ dodává Krsková.

Akce proběhne v kožní ambulanci Nemocnice Prostějov, a to v pondělí 2. května dopoledne od 8.00 do 12.00 hodin a odpoledne od 13.00 do 14.00 hodin. V rámci akce si budou zájemci navíc moci zakoupit prostředky k ochraně kůže proti slunečnímu záření s mimořádnou dvacetiprocentní slevou, a to v Lékárně AGEL, která sídlí ve vestibulu Nemocnice Prostějov.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: