Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Děti ve školce učila správně umývat ruce kapka vody

20.4.2016

Jak si správně umýt ruce a jak se vyhnout nemocem, to se v úterý 19. 4. 2016 dozvěděly děti v mateřské školce ve Víceměřicích. Do mateřinky přijeli zdravotní sestry z dětského oddělení Nemocnice Prostějov spolu s Kapkou vody, která je naučila správnému postupu při hygieně rukou. Děti se nejprve podívaly na pohádku o malé holčičce Lucince, která si neumyla špinavé jablíčko a nakonec skončila v nemocnici s bolavým bříškem. Pak je čekal praktický nácvik správného umývání rukou a nakonec si děti mohly prohlédnout ruce pod UV lampou, aby zjistili, jak dobře si je umyly. Za pozornost a šikovnost si každý předškolák odnesl malou odměnu.

„Nejvíce se mi líbily bacily, které se v pohádce pořád množily“, pochlubil se malý Michal. Interaktivní výukovou metodu pro správnou hygienu rukou si pochvalovala i ředitelka mateřské školy. „Program se nám velmi líbil, protože byl pro děti naprosto srozumitelný a všechny je zaujal od začátku až do konce. Když teď dostali na svačinu jablko, všichni si jej poctivě umyli pod tekoucí vodou," usmála se ředitelka mateřské školy ve Víceměřicích Jitka Tíhelková a dodala, že podobných programů by určitě přivítali víc.

V letošním roce to pro zdravotní sestry dětského oddělení nebyla zdaleka poslední návštěva mateřské školky. Další  výuka správného mytí rukou je čeká v půlce května, tentokrát už s dětmi v Prostějově.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: