Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Malí pacienti z Nemocnice Prostějov o velikonoční atmosféru nepřijdou

22.3.2016

Jarní motivy v oknech, velikonoční věnce, nástěnky plné kraslic a povídání o Velikonocích. I tak může vypadat nemocniční oddělení – konkrétně dětské oddělení Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Svůj podíl na jarní atmosféře přitom nemají jen zaměstnanci a malí pacienti, kteří vyrábějí dekorace během pobytu v nemocnici, ale také žáci Střední zdravotnické školy v Prostějově, kteří dětské pacienty v Nemocnici Prostějov bavili velikonočním programem.

„O kraslice, zajíčky, slepice a jarní kvítky teď na dětském oddělení opravdu není nouze. Děti vyrábějí dekorace denně v rámci volnočasového programu spolu se zdravotníky, a navíc v minulém týdnu navštívili oddělení i žáci 3. ročníku Střední zdravotnické školy v Prostějově, kteří si připravili pro děti pestrý velikonoční program plný povídání i tvoření,“ vysvětluje vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov Mgr. Jana Dočkalová s tím, že žáci Střední zdravotnické školy pod vedením vyučujících Mgr. Anežky Vítkové a Mgr. Veroniky Růžičkové si s dětmi povídali o velikonočních tradicích a motivech a vyráběli dekorace nejrůznějšími technikami.

Výsledkem je vyzdobená herna, chodby i pokoje dětského oddělení, které září jarními barvami, kuřátky, zajíčky a samozřejmě i kraslicemi. Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie.

 „Na svátky chce být každý doma, ne vždy je to ale možné. V takových případech se snažíme alespoň přinést co nejvěrohodněji svátky naopak k našim pacientům - ať už jsou to Vánoce, Mikuláš, nebo aktuální Velikonoce, o jejichž atmosféru u nás děti rozhodně nepřijdou. Malým pacientům se snažíme pobyt v nemocnici zpříjemňovat celoročně, probouzející se veselé jaro je k tomu ale doslova jako stvořené, takže seznam aktivit, které s dětmi podnikáme, je opravdu dlouhý,“ říká Mgr. Jana Dočkalová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: