Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Lékárna AGEL v Nemocnici Prostějov nabízí bezplatně odborné poradenství pro odvykání kouření

25.2.2016

Odvykání kouření nebývá pro žádného kuřáka jednoduchým procesem. Zájemci z Prostějova a okolí si jej ale mohou výrazně ulehčit díky službám Lékárny AGEL v Prostějově, která sídlí v přízemí Nemocnice Prostějov. Lékárna nabízí zdarma služby poradenského centra pro odvykání kouření a jako jediné zařízení v prostějovském regionu umožňuje zájemcům získávat příspěvky na odvykání kouření od zdravotních pojišťoven.

„Zájemci o odvykání kouření k nám mohou přijít bez jakéhokoliv doporučení nebo vyšetření. V poradenském centru jim nabídneme bezplatnou konzultaci, stejně jako možnost proplacení přípravků pro odvykání kouření od pojišťovny. Jedinou podmínkou je, aby člověk v rámci několikatýdenní terapie dosahoval úspěchů v odvykání,“ vysvětluje Mgr. Jitka Krchňáková, farmaceutka Lékárny AGEL v Nemocnici Prostějov.

Příspěvek od pojišťovny mohou zájemci využít na libovolný druh volně prodejných přípravků podporujících odvykání kouření - ať už ve formě náplastí, pastilek, ústních sprejů či žvýkaček, nebo na léky předepsané lékařem. Výše příspěvku se liší dle podmínek jednotlivých pojišťoven.

„V Prostějově a okolí jsme jediným odborným pracovištěm, které může pomoci zájemcům o odvykání kouření získat příspěvek na přípravky k odvykání od pojišťoven. Jedná se přitom řádově o tisíce korun, což není nijak malá částka,“ dodává Mgr. Jitka Krchňáková.

Přestože jsou na každé krabičce cigaret vyobrazena varování typu "Kouření škodí zdraví", počet kuřáků v Česku téměř neklesá. V posledních letech kouří v České republice třetina populace, přičemž každoročně na následky kouření umírá zhruba 23 tisíc lidí. Přestat kouřit je velmi těžké a jen málokdo se této závislosti dokáže zbavit sám. Skoncovat s kouřením bez odborné pomoci zvládnou dle statistiky pouze 4 lidé ze 100. S odbornou pomocí procento úspěšnosti stoupá až k 40 procentům.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: