Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Jak na cukrovku poradí v Němčicích na Hané a v Prostějově

27.10.2015

Ten, kdo se obává nemoci s názvem diabetes, česky cukrovka, jistě uvítá možnost poradit se s odborníky, jak jí předcházet, a rovnou si změřit hladinu cukru v krvi. Rady, jak účinně cukrovce předcházet a případně jak s ní žít, pokud už člověk onemocněl, budou poskytovat diabetologové v Němčicích na Hané v pátek 30. října a v Prostějově o dva týdny později 13. listopadu při Dnech prevence diabetu. Akci pořádá Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL.

„Nárůst výskytu cukrovky v populaci každý rok hrozivě stoupá. Lidé vědí, že je to nemoc závažná a mají z ní přirozeně obavu. Nejvíce obyvatel postihuje diabetes 2. typu, který má často souvislost s nezdravým životním stylem a který můžeme včasným odhalením a prevencí ovlivnit. Proto každoročně pořádáme Dny prevence diabetu, abychom zvýšili povědomí veřejnosti,“ říká náměstkyně pro nelékařskou zdravotní péči Mgr. Marie Jouklová ze Středomoravské nemocniční, která se na přípravě akce podílí.

Zájemci, kteří si Den prevence diabetu nenechají ujít, si budou moci nechat změřit hladinu krevního cukru a krevní tlak a také se poradit ohledně správné životosprávy. Zváni jsou také diabetici, kteří se kromě konzultací s edukační sestrou budou moci seznámit například s potravinovými a kosmetickými přípravky, jež jsou určeny právě jim. „Chtěli jsme tyto akce ozvláštnit a tak kromě vyšetření a konzultací budeme představovat také pohybové aktivity, které jsou vhodné nejen pro prevenci, ale i pro pacienty s diabetem. Vhodné sporty jsou ty, kde si člověk může sám nastavit úroveň a přizpůsobit zátěž svému zdravotnímu stavu. Jedním z ideálních sportů je proto nordic walking – severská chůze s hůlkami, která je vhodná pro každého bez rozdílu výkonnostní úrovně,“ dodává Marie Jouklová.

Den prevence diabetu proběhne v pátek 30. října dopoledne ve zdravotním středisku v Němčicích Hané od 7:30 do 11.30 hodin. Odpoledne se program přesune do místní knihovny, kde bude probíhat od 13.00 do 15.00 hodin. V pátek 13. listopadu proběhne akce s malou obměnou programu v Nemocnici Prostějov. Zde jí bude vyhrazen prostor u lékárny v přízemí budovy polikliniky. Detailní informace o programu najdou zájemci na webových stránkách Nemocnice Prostějov.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: