Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Žlutý den v Nemocnici Prostějov bude patřit hepatitidám

27.7.2015

Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, připravila na úterý 28. července osvětovou akci Žlutý den. Akce zaměřená na problematiku virových hepatitid se koná při příležitosti Světového dne hepatitidy a zároveň k 30. výročí otevření infekčního oddělení nemocnice v nových prostorách a bude zdarma přístupná všem zájemcům z řad pacientů i široké veřejnosti.

„Prostřednictvím akce Žlutý den oslavíme třicáté narozeniny infekčního oddělení v novém areálu nemocnice a zároveň nabídneme všem příchozím osvětu v problematice, kterým se toto oddělení zabývá, především však virových hepatitid všech typů. Kromě teorie cílené na infekční žloutenky přitom nebude chybět například možnost testování přítomnosti hepatitidy typu C nebo dokonce i kulturní program,“ prozrazuje MUDr. Zdeněk Prokeš, primář infekčního oddělení.

Infekční oddělení funguje v Prostějově od roku 1888, kdy byla založena zdejší nemocnice. V prostorách nové nemocnice aktuálně oddělení funguje již tři desetiletí a jeho náplní práce je především diagnostika přenosných chorob a izolace nemocných s přenosnými chorobami nebo s podezřením na ně.

Žlutý den proběhne ve vestibulu Nemocnice Prostějov v úterý 28. července od 13.00 do 15.00 hodin. Akce zahrne možnost konzultace lékařů stran virových hepatitid a dalších infekčních nemocí, poradenství o způsobu získávání pitné vody v rizikových destinacích, možnost bezplatného přepisu očkování proti hepatitidám do mezinárodního očkovacího průkazu a také již zmíněné rychlé testování přítomnosti žloutenky typu C.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: