Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov nabízejí nové specifické testy na průkaz protilátek proti chlamydiím

15.3.2016

Lékaři, kteří potřebují u svých pacientů stanovit protilátky proti chlamydiím, se mohou na Prostějovsku nově těšit na maximálně přesné a spolehlivé testy, a to díky nejmodernějšího plně automatizovaného analytického systému. Oddělení laboratorní medicíny Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL, pořídila nový systém Roboblot, který je čerstvě k dispozici na úseku mikrobiologie.

„Moderní britský systém Roboblot slouží k provádění blotovacích technik, tedy metod prokazování druhově specifických protilátek, které vhodně doplňují vyšetření prováděná metodou ELISA. Vyšetření touto metodou bude přínosné zejména u pacientů, u kterých je podezření na chlamydiovou infekci, a kde lékař indikuje průkaz těchto specifických protilátek, jenž mohou přispět ke správné diagnóze,“ vysvětluje prof. MUDr. David Stejskal, Ph.D., MBA, Eurchem, přednosta Oddělení laboratorní medicíny Středomoravské nemocniční.

Metoda je navíc velmi přínosná i z hlediska rozpoznání chronických stavů, a to zejména v gynekologii, dále u autoimunních chorob jako je neinfekční zánět kloubů, ale také u infekcí sdružených s astmatem nebo u některých onemocnění oběhové soustavy.

„Výjimečnost systému Roboblot spočívá  v jeho v plné automatizaci, kdy zařízení nejen vzorky zpracovává, ale následně skenuje, vyhodnocuje a převádí konečné výsledky až do laboratorního informačního systému. Díky tomu jsou vyloučeny chyby způsobované lidským faktorem, takže se pacienti mohou spolehnout na přesnost výsledku,“ dodává prof. MUDr. David Stejskal, Ph.D., MBA, Eurchem, s tím, že neméně důležitá je i úspora místa v laboratoři, která vzniká díky centralizaci všech procesů do jednoho přístroje.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: