Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnici AGEL Prostějov má nový parní sterilizátor. Špičkový přístroj za bezmála dva miliony korun usnadní práci v Laboratoři lékařské mikrobiologie

17.8.2023

Prostějov, 17. srpna 2023: Nemocnice AGEL Prostějov pokračuje modernizaci svého vybavení. Na oddělení laboratorní medicíny v Laboratoři lékařské mikrobiologie již funguje moderní parní sterilizátor od renomovaného výrobce Fedegari. Představuje efektivní změnu při tlakové sterilizaci a při sterilizaci proudící parou.

Nový parní sterilizátor nahradil více jak 20 let starý autokláv a přináší několik významných výhod jak v procesu samotné sterilizace, tak při jeho obsluze. Technologie parní sterilizace zajišťuje dokonalou čistotu - sterilitu laboratorních půd a pracovních pomůcek, které se při práci v laboratoři běžně používají. ,,Pouze sterilní živné půdy a sterilní laboratorní pomůcky mohou zajistit správnou laboratorní praxi a správné výsledky mikrobiologických vyšetření,“ uvádí Mgr. MUDr. Ivana Kohnová, primářka Oddělení laboratorní medicíny Nemocnice AGEL Prostějov.

Laborantkám se díky novému přístroji výrazně usnadnila práce při manipulaci s tímto tlakovým zařízením při zachování kvality sterilizace. Nový autokláv má větší objem komory a díky celonerezovému provedení je údržba přístroje jednodušší. Přístroj je napojen na laboratorní počítačovou síť a veškeré údaje o probíhajících procesech a stavu zařízení se kompletně přenášejí a zaznamenávají do PC. „Nový parní sterilizátor nám několikanásobně zkrátil dobu cyklu a díky monitoru o průběhu každého z nich máme i průběžné informace o situaci v komoře v reálném čase,“ dodává Mgr. MUDr. Ivana Kohnová.

Parní sterilizátor firmy Fedegari ze série FOB4 je také vyroben s ohledem na nejvyšší energetickou účinnost. Za zmínku stojí i fakt, že tento přístroj lze při využití nižších teplot a proudící páry využít jako Arnoldův přístroj (alias Kochův hrnec). „Jsme velmi spokojeni, že máme v naší laboratoři takto moderní sterilizační zařízení. Věříme, že práce s ním bude rychlejší a zároveň jednodušší,“ uzavírá Mgr. MUDr. Ivana Kohnová, primářka Oddělení laboratorní medicíny Nemocnice AGEL Prostějov.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: