Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Fyzioterapeutka doporučuje: Ideální podporu nohám při sportu nabídnou vložky vytvořené na míru

17.7.2023

Prostějov, 14. července 2023: Každé chodidlo má svůj individuální tvar, který v kombinaci s ideální oporou a pohodlím v obuvi může zlepšovat i výkonnost. Pro sportovce napříč sportovními odvětvími je proto skvělou volbou bootfitting, který nabízí výrobu individuálně tvarovaných anatomických vložek do bot na základě komplexní diagnostiky chodidel. Tuto službu nabízí například i prostějovské AGEL Sport Clinic, a to dětem i dospělým.

„Důležitost chodidel a jejich pohodlí je často podceňována. Přitom jde o jeden z klíčových prvků ovlivňujících náš komfort i výkonnost. Profesionálním i rekreačním sportovcům individuálně tvarované vložky do obuvi vřele doporučuji, a to zejména u sportů, u kterých hraje kontakt chodidla s obuví rozhodující roli. Klienti určitě poznají rozdíl už po prvním vyzkoušení,“ radí Mgr. Marta Hrubá, fyzioterapeutka AGEL Sport Clinic, s tím, že anatomické vložky je možné vyrobit nejen na míru danému člověku, ale i na míru dané obuvi. Běžně proto na pracovišti vyrábějí vložky nejen do běžeckých bot, ale třeba i do lyžáků, bruslí nebo cyklistické obuvi.

Výrobě vložek předchází komplexní podologická prohlídka s diagnostikou poruch funkce nohy, která nejen zmapuje anatomii chodidel, ale celkově zhodnotí případné obtíže či asymetrie a umožní navrhnout vložky, které budou zamezovat dalšímu nevhodnému přetěžování. „Vyšetření nohou je nezbytným předpokladem pro přesné zhodnocení nejen pohybových obtíží souvisejících s chůzí, ale také při bolestech v zádech, například bederní, ale i krční páteře,“ vysvětluje Mgr. Hrubá.

Ačkoliv je bootfitting určen primárně sportovcům, dopřát si je může i kdokoliv jiný, kdo chce svým chodidlům a přeneseně celému pohybovému aparátu dopřát optimální podporu a komfort. „Vložky jsou vhodné do veškeré sportovní obuvi - od kopaček, sálovek, přes lyžáky, skialpy, až po cyklo tretry. Hodí se ale i pro běžné nošení do jakékoliv uzavřené obuvi a dokonce umíme vyrobit i ztenčené vložky například do dámských balerín,“ doplňuje fyzioterapeutka s tím, že cena za individuálně tvarované vložky je 1750 korun za první pár a 1150 korun za každý další.

Zájemci o individuálně tvarované vložky do bot se mohou obracet na prostějovské pracoviště AGEL Sport Clinic pomocí webu sportclinic.agel.cz, nebo telefonicky na čísle 601 328 867.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: