Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice AGEL Prostějov pečuje o více než 80 pacientů s koronavirem a potřebuje pomoc zdravotníků z okolí

26.11.2021

Prostějovská nemocnice patří v současné době z pohledu péče o covidové pacienty mezi nejvytíženější v zemi. V současné době se zde zdravotníci starají o 82 nemocných, a to v době, kdy jsou čísla nakažených v České republice rekordní a stále stoupají. Lze tak očekávat, že nápor nemocných bude v dalších dnech a týdnech sílit. Vedení prostějovské nemocnice se proto obrací na ambulantní zdravotníky s výzvou, zda mohou svým již dnes maximálně vytíženým kolegům v nemocnici pomoci. Nemocnice zároveň žádá občany, aby do prostějovské nemocnice chodili jen v nejnutnějších případech a pokud je to jen trochu možné, aby cestu v těchto dnech odložili.

Aktuálně Nemocnice AGEL Prostějov hospitalizuje 82 covidových pacientů, kdy 10 je ve vážném stavu, z toho 8 pacientů vyžaduje podporu umělé plicní ventilace. „Současná situace je napjatá,” potvrzuje MUDr. Jiří Ševčík, předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční a jedním dechem pokračuje: „Jsme na hraně kapacity lůžek intenzivní péče a vzhledem k nepříliš optimistickému epidemickému vývoji nelze vyloučit, že se brzy zaplní. Musím vyzdvihnout mimořádné nasazení našich zdravotníků, kteří v tomto režimu jen s velmi krátkými přestávkami jedou téměř dva roky a pracovní neschopenky se nevyhýbají ani jim. Evidujeme jich více než 90! Proto se chci obrátit s prosbou na zdravotníky z okolních ambulancí, zda by nám pomohli v současné nelehké situaci.”

Vzhledem k vysokému počtu hospitalizovaných pacientů s covid-19 musela prostějovská nemocnice zrušit všechny plánované operace, ať už chirurgické, ortopedické, či gynekologické. Kromě infekčního oddělení je covidovým oddělením i oddělení traumatologie, interny i LDN a nelze vyloučit, že bude nutné přistoupit k další reprofilaci lůžek.

„Z důvodu velkého počtu indikovaných pacientů jsme opět posílili nejen kapacitu odběrového místa, zdvojnásobili jsme počet výtěrů na bezmála 750 stěrů za den, ale také provoz laboratoří, aby laboranti mohli zpracovat a vyhodnotit velký počet PCR testů,” říká hlavní sestra Nemocnice AGEL Prostějov Mgr. Marie Jouklová.

V plném režimu jede také očkování ve všech zařízeních AGEL Středomoravské nemocniční. „Jen v Prostějově zdravotníci podají během jednoho dne vakcínu bezmála 300 lidem,” doplňuje MUDr. Martin Pomajbík, MBA, náměstek pro léčebně preventivní péči Nemocnice AGEL Prostějov.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: