Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov začala stavba čtvrté stanice LDN

21.11.2018

Nové lůžkové oddělení pro dlouhodobě nemocné a paliativní péče vzniká právě v těchto dnech v Nemocnici Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Stavební práce začaly bouráním příček ve čtvrtém patře 1. listopadu a předpokládaný termín kolaudace nových prostor je do konce května 2019.

 „V současnosti na stavbě probíhají bourací práce, které jsou bohužel spojené s výraznějším hlukem. Za ten se našim pacientům omlouváme,“ uvedl Ing. Pavel Gottwald, hlavní správce Středomoravské nemocniční, pod kterou patří také Nemocnice Prostějov.

V budově léčebny dlouhodobě nemocných vzniká nová, čtvrtá stanice s kapacitou 24 lůžek, z nichž pět lůžek bude určeno pro pacienty paliativní péče. „Všechny pokoje budou bezbariérové, budou vybaveny vlastním sociálním zařízením, klimatizací a televizory. Finanční rámec celé investiční akce je 25 miliónů korun a finance poskytl Olomoucký kraj,“ doplnil Ing. Pavel Gottwald.

Nemocnice Prostějov má v současnosti tři stanice LDN, ve kterých poskytuje komplexní hospitalizační a ambulantní péči pro pacienty seniory, která vychází z principů geriatrie a medicíny chronických stavů. Zároveň ale poskytuje péči i mladším pacientům s chronickým onemocněním.

Léčebna dlouhodobě nemocných je primárně určena pro spádovou oblast Prostějovska. Pacienti jsou přijímáni překladem z akutního oddělení po stabilizaci zdravotního stavu, případně na doporučení praktického lékaře nebo na doporučení z geriatrické ordinace.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: